Po měsíci a půl se podařilo policii dopadnout zloděje kasičky pro pejsky z útulku.„Do obchodu tehdy přišel mladík jakožto zákazník, který chtěl ukázat a předvést vystavený sortiment. Ochotná prodavačka se mu snažila vyhovět v maximální možné míře, a proto věnovala pozornost výhradně tomuto zákazníkovi,“ popsal pro Blesk.cz už dříve mluvčí policie Tomáš Hulan.

Poté do prodejny vstoupil i druhý muž, který následně pohotově sebral kasičku s penězi do podpaždí a z prodejny po necelých třiceti vteřinách odešel pryč.

Pražané pomohli

„Kriminalisté v průběhu minulého týdne obvinili dva muže (24) z trestného činu krádeže. Případ objasnili tím způsobem, že zjistili nejprve osobu jednoho pachatele, neboť má poměrně pestrou trestní minulost majetkového charakteru,“ uvedl Hulan. Poté získali informace i o jeho komplici. Na dopadení zlodějů se ve velkém podíleli i obyčejní lidé.

„V tomto směru velice pomohli i diváci, kteří reagovali na zveřejněné pátrací relace, a poté jsme ustanovili i druhého z pachatelů. Oba dva jsou obviněni z krádeže, kde jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplňuje nakonec mluvčí policie. 

Fotogalerie
7 fotografií