Ta posádku objevila na výjezdu z čerpací stanice. Mercedes směřoval do centra Znojma, strážníci si mezitím vytipovali místo, kde ho zastaví. Jenže řidič zpozoroval společnost, zabočil do jednosměrky a podstatně dupl na plynový pedál.

„Díky kamerovému systému měla ale hlídka přehled, kde se vozidlo nachází. Když řidič zaparkoval na Mariánském náměstí, byla hlídka hned už u něj,“ uvedl preventista Městské policie ve Znojmě Petr Hladký.

Nafoukal 1,45 promile!

Pak už to šlo ráz naráz. Dechová zkouška řidiče ukázala v dechu více než jedno promile a po ověření poznávací značky auta přišlo další překvapení. Skutečný majitel mercedesu už na policii nahlásil, že mu vůz někdo ukradl. Řidič dostal na ruce „náramky“ a po chvíli jej převzala do péče republiková policie.

Ta zjistila, že šofér (18) společně se stejně starým kamarádem se původně vydali na Znojemsku na návštěvu ke kamarádovi (19). Po společné pijatyce ponechali svého hostitele osudu, vzali klíčky a vyrazili za zábavou na Znojmo. „Když se mladík kolem třetí ráno probudil a zjistil, že jeho nové auto zmizelo i s návštěvou, volal na linku 158. V té době už zasáhli ve městě strážníci,“ řekla Blesku policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.  

Řidič nafoukal 1,45 promile, na místě přišel o řidičák a s komplicem putovali k vystřízlivění do cely, kde setrvali až do čtvrtečního večera. A určitě se pak nestačili divit. „Za neoprávněné užívání cizí věci a jeden z nich i za ohrožení pod vlivem návykové látky jim hrozí až dva roky vězení,“ shrnula případ mluvčí.

Podívejte se na záběry z vozu znojemských strážníků při pronásledování opilce v mercedesu:
Video
Video se připravuje ...

Hledání ukradeného mercedesu s opilou posádkou trvalo znojemským strážníkům jen několik minut. Mladíkům hrozí až dva roky vězení Městská policie Znojmo