Šéfem party byl protřelý dvaatřicetiletý recidivista, sekundoval mu o devět let mladší komplic. Oba skončili ve vazbě. Nejstaršího pobertu (48) vyšetřují kriminalisté na svobodě. Naopak slečna putovala  po zatčení okamžitě do vězení. „Měla do něj nastoupit kvůli jiné trestné činnosti, jenže se mu vyhýbala,“ vysvětlil kriminalista Tomáš Řiháček.

Video
Video se připravuje ...

Jeden z členů gangu právě připravil nakupující v obchodě v Rousínově o peněženku Policie ČR

Jak vypadala typická akce gangu nenechavců? Přijeli na parkoviště, prozkoumali útroby zaparkovaných automobilů a když objevili cennou kořist uvnitř,  bez skrupulí rozbili okénko. Tak si počínali třeba v Lipůvce na Blanensku. „Majitelce VW Golfu sebrali kabelku, ve které měla 700 korun, doklady a platební kartu,“ řekl Řiháček.

Jindy připravili v Rousínově v obchodě nepozornou nakupující o peněženku s dvou a půl tisíci korunami. Díky PINu u platební karty jí ještě vybrali z účtu 35 tisíc.

Některé »spanilé zlodějské jízdy« zachytily kamery včetně groteskní situace v Kelčicích. Nejotrlejší ze čtveřice se tam dobýval pootevřeným okénkem auta k pánské peněžence ve středovém panelu. Marně. „Společně se společníkem vyzkoušeli všechno možné, nakonec to ale vzdali a odešli s nepořízenou,“ popsal jednu z mála neúspěšných zlodějen policista.

Video
Video se připravuje ...

Neskutečná scéna. Zatímco řidič kamionu vlevo kontroluje auto, drzý zloděj ho připravil o prkenici Policie ČR

Zloději pocházejí z Prostějova, ke svým nájezdům si však vybírali především jižní Moravu. „Operovali na Brněnsku, Blanensku, Vyškovsku, kolem dálnice D1,“ podotkl Řiháček.

Sečteno, podtrženo – na triku mají zatím 30 případů, škoda se vyšplhala na 300 tisíc korun. Další jejich aktivity kriminálka prošetřuje. Všem hrozí až pětiletý pobyt v chládku.

Video
Video se připravuje ...

V Lipůvce se zloději s ničím nepárali. Rozbili okénko u auta a ukradli řidičce kabelku Policie ČR

Video
Video se připravuje ...

V Kelčicích si dva členové gangu vylámali zuby. K peněžence odložené v autě se prostě nedostali Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií