Podle obžaloby muž svému rodiči rozmlátil loni začátkem května kovovou trubkou hlavu. „Ten den jsme se pohádali, táta mi vyčítal, že nikde nepracuji, od rána měl špatnou náladu. Nechtěl jsem se s ním hádat, tak jsem odešel k sobě do pokoje. Když jsem si pak šel dát do koupelny cigaretu, přišel za mnou a zase mi nadával,“ vypovídal Ondřej R.

Ondřej dále uvedl, že se svého otce bál a měl z něj respekt. Přesto na něj vztáhl ruku. „Představil jsem si, jak nás od dětství terorizoval, mámu i bil. Strčil jsem do něj. Udělal pár kroků a zůstal stát. Lekl jsem se, co jsem to udělal. Chtěl jsem odejít, abych se vyhnul konfliktu. Za dveřmi byla opřená kovová trubka. Vzal jsem ji a vrátil se. Praštil jsem s ní tátu do čela, sedl si na zem,“ popisoval obžalovaný osudný konflikt.

Rozrušený šel ven a zapálil si. Pak se do koupelny vrátil. „Táta seděl zakrvácený na zemi a nadával. Vzal jsem opět tu trubku a udeřil ho ještě jednou. Když jsem odcházel, chroptěl. Nevím, proč jsem nezavolal pomoc, asi jsem se bál. Když jsem se tam večer vrátil, byl otec mrtvý, všude byla krev. Dal jsem mu na hlavu igelitové pytlíky a odtáhl ho vedle do komory. Pak jsem vytřel a zakrvácené hadry odnesl ven do přístavku,“ dodal Ondřej R.

S mrtvolou pak dále bydlel a vybíral z otcova konta peníze pro svoji potřebu. Mrtvý, který měl mimo Ondřeje ještě další tři děti, se s okolím příliš nestýkal. Začala se na něj ale ptát majitelka obchodu, kam senior chodil nakupovat. Ondřej jí řekl, stejně jako jedné své sestře, že je otec v nemocnici. Po několika měsících ale žena kontaktovala dceru mrtvého a ta začala nemocnice obvolávat a pak se obrátila na policisty. Ti pak našli mrtvého v domě. Soud pokračuje v dalších dnech výslechy svědků. Ondřeji R. hrozí za vraždu až 18 let.

Fotogalerie
8 fotografií