Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vrah Ďuričko před odvolacím soudem: Ve vězení jsem si prošel lidským peklem

Autor: ČTK - 
13. dubna 2017
08:55

Okresní soud v Karviné ve čtvrtek pokračuje v rozhodování o případném propuštění hoteliéra Bohumíra Ďurička z vězení. Soudkyně čte listinné důkazy. Hoteliér Ďuričko byl v roce 2008 odsouzen za vraždu podnikatele Václava Kočky mladšího k 12,5 roku ztráty svobody. O propuštění požádal po uplynutí dvou třetin trestu, tvrdí, že svého činu lituje a že chce pomáhat společnosti i poškozeným.

Karvinský soud o Ďuričkově propuštění jednal už minulý týden. Soudkyně tehdy jednání odročila, ale podle informací se zřejmě nerozhodne ani dnes.

Vrah se dnes u soudu znovu omluvil poškozeným a ubezpečil je, že jim z jeho strany nic nehrozí. Řekl, že si ve vězení prošel lidským peklem koncentrovaného zla, kdy zvládnout psychický tlak je často nad lidské síly, a že jeho jedinou snahou bylo přežít.

Zmocněnkyně rodiny Kočkových Jana Procházková Libíčková minulý týden novinářům řekla, že rodina si Ďuričkovo propuštění nedovede představit, protože od zločinu uplynula krátká doba, ale také proto, že se obává o svou bezpečnost. Podle zmocněnkyně nebylo dosaženo účelu trestu. Vězeňský vychovatel u soudu uvedl, že z Ďurička se postupně stal bezproblémový vězeň a výkon trestu svůj účel splnil. Vězeňská komise Ďuričkovo propuštění doporučila.

Ďuričko a Kočka mladší se dostali do roztržky v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Kočka hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje, Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň a zastřelil ho třemi ranami z bezprostřední blízkosti; smrtelná byla každá z nich.

VIDEO: Ďuričkův příchod k odvolacímu soudu ze začátku dubna

sores ( 13. dubna 2017 12:34 )

Ono by se nikomu z vás nelíbilo a těžko by jste odpustili kdyby vám někdo zabil syna.Pokud ho někdo z vás má, hned by jste se na věc koukali úplně z jiného úhlu pohledu, věřte tomu!!! Mám 2 dcery ale kdyby jim někdo hnusně ublížil nebo zabil, měl by to odemě spočítané, kdo si počká ten se dočká!!

dietr ( 13. dubna 2017 12:05 )

měl dostat podmínku za výtržnost, tak to vidím já

pepisto ( 13. dubna 2017 11:16 )

Ďuričko si asi neuvědomuje,že v bezpečí je jenom v kriminále.Jestli ho soud propustí tak mu dávám maximálně rok života.Svědčí vraždu neodpuštějí a Kočkodani k nim patří.

bobou ( 13. dubna 2017 11:11 )

Kolik u soudu dostal, tolik si má odsedět. Prostě jsem něco provedl a podle toho si celý trest odsedím a je úplně jedno o koho se jedná.

pizzaoo ( 13. dubna 2017 11:06 )

Jestli ho zavraždil nebo zabil je vlastně ve výsledku jedno, zůstává fakt že mladý Kočka už nežije a že si smrt nezasloužil ani za okolností jaké tam nastaly. Jestli skutečně Ďurička udeřil a on padl na svou těhotnou přítelkyni jak Ďuričko tvrdí nevíme - nikdo z nás tam nebyl. A i kdyby, měl se Ďuričko raději zdekovat a nehrát si ožralej na machra s bouchačkou - nikomu se nemuselo vůbec nic stát. Jednoznačně bych ho nechal odsedět trest celý protože ta bouchačka tam neměla vůbec co dělat, neměl ji tam nosit, neměl ji ani vlastnit. Ďuričko je typická hraniční sebestředná osobnost s velkým egem a často nepředvídatelným impulzivním jednáním - pokud se dostane opět na svobodu, nic dobrého z toho stejně nevzejde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání