Útok se odehrál tak, že si Martin zašel pro nůž a lepicí pásku. Bratříčkovi řekl, ať jde s ním do podkroví, kde mu zalepil ústa. Povalil jej na břicho. Po pár minutách dušení mu třikrát řízl do krku. „Oběť během pár desítek vteřin vykrvácela,“ řekl státní zástupce Vít Legerský.

Nával zlosti

Martin (18) u soudu mluvil o návalu zlosti, který neovládl. „Přiznávám, že jsem se dopustil trestného činu a nikdy se vám nepodaří představit, jak moc toho lituji. Chci říct, že jsem nikoho nikdy nechtěl zabít a ani jsem to neplánoval,“ sdělil vrah.

Dvojče nechal

Štěstí měla sestřička (8) zavražděného. Ta byla v domě u televize a brácha si jí nevšímal. Martin po činu volal rodičům. Ti mu to ale nevzali a všimli si zmeškaného hovoru o pár minut později. To už mladík oznamoval čin policii. „Poprosili jsme souseda, ať se jde na děti podívat. Otevřela mu dcera a řekla, že kluci jsou v pořádku nahoře. Nic netušila. Poté nám volala policie, abychom se co nejrychleji vrátili domů,“ četla soudkyně z výpovědi rodičů.

Zažil šikanu

Dle svědků si Martin na základní škole prošel brutální šikanou. Tu musel snášet od čtvrté do šesté třídy. Terčem šikany se stal i poté, co jej rodiče zapsali na jinou školu. Dle rodičů byl uzavřený do sebe, ale adoptované sourozence měl rád.

Soud si v příštím týdnu vyslechne posudky z oboru psychologie. Je pravděpodobné, že padne verdikt. 

Fotogalerie
5 fotografií