Městská policie nasadila čtyři desítky strážců pořádku, také republiková policie posílila hlídky. Kupodivu v dopravně kolabujícím Brně se tentokrát vše obešlo bez větších zádrhelů.

DRFG arénu zaplnilo opět 7700 fanoušků včetně dvou stovek z Třince. „Bude to vyrovnaný souboj. V Brně chceme minimálně jednou vyhrát,“ přemítal v červenobílém dresu Ocelářů jejich fanda Petr.

Kuriozita: Na hokej v kiltu

Mezi tisícovkami domácích diváků se rozhodně neztratil Martin Konopčík z Bílovic nad Svitavou. Na utkání totiž přišel ve skotském kiltu a sklízel zvědavé pohledy mužů i žen. „Nic za tím nehledejte, nemám skotské předky. Prostě se mi nošení kiltu přes kamaráda zalíbilo. Beru si ho na hokej, do hospody, na posezení s přáteli. A fandím samozřejmě Kometě,“ usmíval se fanoušek v netradičním úboru, který nepochybuje, kdo se stane českým hokejovým mistrem.

Ostře sledovaný duel č. 3 si nenechala ve VIP lóži ujít ani tenistka a brněnská rodačka Lucie Šafářová.

Třetí finálový zápas přinesl obrovské drama, nebylo to pro slabé povahy. Domácí ztratili dvoubrankové vedení, promarnili dlouhou přesilovku, aby nakonec v poslední třetině strhli výhru v poměru 3:2 na svou stranu. Bouře nadšení ovládla nejen DRFG arénu, ale i Zelný trh.

Oslavy bez výtržností

Kometa, Kometa, bouřilo tady pět tisícovek přítomných, které posílilo i několik desítek brněnských bezdomovců. Ti pohříchu holdovali spíše alkoholu a v průběhu napínavého zápasu někteří z nich dokonce na lavičkách usnuli.

„Z pohledu městské policie byl průběh třetího finále i následného rozchodu fanoušků zcela bezproblémový,“ shrnul mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Tečku za dramatem na brněnském ledě udělaly oslavné chorály stovky mladých fandů před hlavním nádražím. Půlhodinová „kulturní“ vložka skončila následným rozjezdem tramvají. Šanci na repete bujarých oslav mají brněnští hokejoví nadšenci ve čtvrtek, kdy série pokračuje čtvrtým zápasem opět v DRFG aréně.

Fotogalerie
21 fotografií