Mačajev ve stížnosti připustil, že se podílel na loupežném přepadení. Popřel však pokus o vraždu. Upozornil na to, že jediným důkazem je výpověď směnárníka, jenž tvrdil, že jej Čečenci chtěli zabít, ale zasekla se jim zbraň. Podle Mačajeva chtěli útočníci oběť jen ochromit a spoutat, proto měli s sebou paralyzér a pásku.

Ústavní soudci Mačajevovi neuvěřili. "Výpověď poškozeného o pokusu o výstřel potvrzují výsledky zkoumání zajištěné zbraně, kdy jedna nábojnice byla zaseknutá a nevyhozená v nábojové komoře," stojí v usnesení senátu se zpravodajkou Ivanou Janů.

Přepadení se stalo počátkem dubna 2012. Směnárník zrovna odcházel ze své provozovny v rušné Masarykově ulici. V batohu si nesl peníze. Když otevřel dveře, uviděl dva maskované muže, kteří na něj mířili pistolemi. Začala potyčka.

Padl výstřel, který směnárníka poranil na ruce. Útočníci jej pak přemohli. Směnárník soudu popsal, že jej brutálně zbili a zasáhli opakovaně paralyzérem. Silně krvácel a raději začal předstírat bezvědomí. Agajev pak na něj namířil pistoli a třikrát zmáčkl spoušť, zbraň se však zasekla.

Lupiči se dali s batohem plným peněz na útěk. Krvácející směnárník ale vyrazil za nimi s plynovou pistolí. Čečenci se proplétali davem lidí. Směnárníkovi pak pomohl policista v civilu, který šel kolem. Společně oba muže chytili u auta, v němž chtěli po přepadení ujet.