Postrachu Bílovic pranic nevadí, že je na kamerových záznamech z parkoviště u obecního úřadu. K dosavadním jedenácti útokům si nyní podle všeho připsal další tři. „Je to tak, máme další tři hlášení občanů z Husovy a Jiráskovy ulice,“ řekl Blesku starosta Miroslav Boháček.

On sám byl jedním z prvních postižených. Škodu ve výši několika desítek tisíc korun naštěstí proplatila pojišťovna. „Zprvu jsem si myslel, že je to někdo, kdo se mstí obecnímu úřadu, že mu třeba vadí auta v obci. Ale další případy svědčí o tom, že si nahodile vyhlédne nějaký vůz a poničí jej,“ svěřil se starosta.

Vandal neskrývá svou tvář, podle záznamů jde o člověka středního věku. Klidně „útočí“ za bílého dne, nevadí mu, že se poblíž pohybují lidé. „Situace je neúnosná, lidé pochopitelně zpozorněli. Informace o řádění vandala se šíří i přes sociální sítě,“ dodal Boháček.

Aktuální škoda už přesáhla 200 tisíc korun. „Muž projde kolem auta a pravděpodobně z injekční stříkačky nastříká na auto neznámou žíravinu. Tak například před několika dny poničil lak na osobním automobilu Chevrolet a majiteli způsobil škodu za deset tisíc korun. Několik dní předtím se stal terčem jeho útoku osobní automobil Mercedes. Oprava poničeného laku přijde majitele na nejméně šedesát tisíc korun,“ shrnul poslední případy policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vyšetřovatelé případu se nyní rozhodli obrátit na veřejnost s žádostí o pomoc. Informace vedoucí k dopadení vandala uvítají na telefonním čísle 602 647 421, případně na lince 158.


 

Fotogalerie
5 fotografií