Nesmyslný čin, při kterém muž zničil hasicím přístrojem dekódovací zařízení, dveře do kanceláří, notebook a jednu z kopírek, má na svědomí třicetiletý cizinec trvale žijící v Česku.

Nic si nepamatuje

„Ke svému jednání uvedl, že se byl v ten den bavit a popil s přáteli nějaký alkohol. Vzhledem k silné podnapilosti si však na nic bližšího nevzpomínal,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Potvrdilo se tak, že vandal nemá nic společného s univerzitou, nejde o neúspěšného studenta či propuštěného zaměstnance. „Přišel zadním vchodem, dokonce si uvnitř areálu mezi ničením zařízení koupil v automatu kávu. Něco podobného se na půdě univerzity ještě nestalo. Podle toho, co víme, prý přislíbil, že škodu uhradí,“ reagovala na nové informace mluvčí univerzity Jitka Studenková.

Původní odhad škody zněl 80 tisíc, univerzita nyní upřesnila, že náhrada škody činí "jen" 57 tisíc korun. „Něco se nám podařilo opravit vlastními silami,“ dodala Studenková.

Hrozí mu až rok za mřížemi

Opilý cizinec, který teď zpytuje svědomí, navíc poničil i před vchodem zaparkovaný automobil. Až spuštěný alarm jej donutil k útěku. Za poškození cizí věci mu nyní může hrozit až roční pobyt "v chládku".     

Fotogalerie
5 fotografií