Ignorant si z úřadů nic dělal. Během letošního roku jej na silnicích v regionu několikrát zastavily policejní hlídky. Samozvaný šofér, který řidičské oprávnění navíc nikdy ani nevlastnil, se policistům doslova smál do očí.

Nápravu jen sliboval

„V září u soudního líčení sliboval, že dodrží zákaz řízení motorových vozidel, ale pár dnů nato svůj slib i přes podmínku, kterou mu soudkyně uložila, porušil,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Ve Slavkově se koncem září dokonce pokoušel policistům utéct. „Nechal vůz s klíčkem v zapalování v jedné z uliček a dal se na útěk. Dopravní policista muže dostihl po 800 metrech pronásledování," popsala honičku mluvčí.

Ve čtvrtek minulý týden se opakoval stejný obrázek. Drzého řidiče zastavila policejní hlídka v noci v Bučovicích. Jenže tentokrát vše skončilo jinak. Státní zástupce navrhl za neustálé maření úředního rozhodnutí pro mladíka vazbu a soud mu vyhověl.

Vzhledem k tomu, že soud motoristu potrestal už dříve podmíněným trestem, mladík si může nechat delší dobu o autech jen zdát. Hrozí mu až tři roky »natvrdo«.

VIDEO: Žák autoškoly nadýchal skoro tři promile!