Divoká honička odstartovala v sobotu 30. září kolem poledne. Projíždějící policejní hlídka zaregistrovala na Poděbradské ulici auto s kradenou poznávací značkou. Strážci zákona ani nestihli dát signál k zastavení a vozidlo začalo ujíždět.

„Na křižovatce ulic K Žižkovu a Spojovací řidič nerespektoval červenou na semaforech a ohrozil jiného řidiče. Pak pokračoval po ulici Spojovací ve směru na Prahu 8 a místy policistům ujížděl i rychlostí 160 kilometrů v hodině. Celé pronásledování skončilo na křižovatce s ulicí Čuprova, kde řidič kradeného vozidla zezadu narazil do jiného auta,“ uvedl k události mluvčí policie Jan Daněk.

Jednatřicetiletý muž se ještě pokusil utéct, ale hlídka ho dostihla. Kromě toho, že řidič ujížděl odcizeným vozem, měl ještě zákaz řízení až do roku 2030. Navíc se u něj testem na drogy objevila přítomnost amfetaminu v těle.

„Zadržený muž skončil na policejním oddělení. Ve vozidle, do kterého naboural, cestovaly mimo jiné i dvě děti. Ty musely být převezeny do nemocnice na preventivní prohlídku,“ dodal Jan Daněk.

Podívejte se na závěr honičky s bouračkou a zadržení řidiče:

Fotogalerie
5 fotografií