Smutný příběh trval podle všeho více než deset let. Otec rodiny podle obžaloby vyženil dvě děti, které měly zakusit z jeho strany nejrůznější útrapy psychického i fyzického rázu. Nevlastního syna zkopal a zfackoval, nechal spát na rohožce před bytem, zavřel do kontejneru. Vrcholem měla být hra na jukebox. "Obžalovaný zavíral syna do skříně, vhazoval do ní pětikoruny a nutil jej zpívat různé písně," uvesl mimo jiné žalobce.

„Hoch musel své sestře nadávat, polévat jí vodou postel, rozbít jí o hlavu syrové vejce. Do obou kopal, hocha hodil do kontejneru na odpad, dívku bil do obličeje, až jí tekla krev, a tahal za vlasy. Ta se nakonec pokusila o sebevraždu pomocí léků,“ doplnil žalobce.

Jana H., která původně tvrzením svých dětí z prvního manželství o šikaně nevěřila, čelila atakům chotě v letech 2008 až 2014. Zdravotní sestře chystající se na zkoušky měl partner dokonce roztrhat učebnice! 

„Nic z toho se nestalo, je to jejich pomsta. Manželka mi několikrát opakovaně vyhrožovala, že se mi pomstí za to, že jsem jejím dětem z prvního manželství zrušil trvalý pobyt u nás doma, prý je na tom s dětmi domluvená," bránil se u soudu invalidní důchodce.

Video
Video se připravuje ...

Leoš H. obžalobu z dlouholetého týrání rodiny odmítá. Jde prý o pomstu manželky a dětí Zdeněk Matyáš

Vztahy v rodině se vyhrotily v roce 2014, kdy měl muž vyhrožovat dokonce podpálením chaty. „Často mě chytl pod krkem a surově hodil na pohovku. Nejhorší bylo, že na čas byl klid. Člověk tak nikdy nevěděl, co se zase příště stane,“ uvedla Jana H. s tím, že dodnes podobně jako dcera Jana trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Pokud soud uvěří verzi o dlouhodobém týrání rodiny, hrozí Leoši H. až 12 let vězení.

Fotogalerie
3 fotografie