1)  Která dieta je obecně považována za tu správnou?

Je to ta, která nám poskytuje zejména pestrou, čerstvou a vyváženou stravu. Důležité také je, aby byla strava kaloricky plnohodnotná a nechyběly v ní žádné důležité prvky.

2) Pro koho je krabičková dieta vhodná? Existují nějaká omezení?

Expertka na zdravou výživu a autorka knihy Krabičková dieta Martina Vojtíšková
Autor: dietavkrabicce.cz

Tato dieta je vhodná pro všechny lidi bez specifických zdravotních komplikací a dodržuje přesné zásady zdravého stravování, takže není v žádném případě závadná. Prakticky se nejedná o dietu.

3) Jak může právě krabičková dieta slíbit, že po ní nenastane jo-jo efekt?

To nemůže slíbit žádná dieta. Pokud po ní přestane člověk dodržovat správné stravovací návyky, váha bude opět přibývat. Štíhlá postava a zdravý organismus není o dietách, ale o celoživotním stylu.

 

4)  Z čeho se přesně skládá týdenní menu, které si klient objedná?

Každý den obdrží klient pět krabiček s jídly, které zahrnují snídani, dvě svačiny, oběd a večeři. Nic jiného krom tohoto složení by jíst už neměl a je to přesné složení stravy na ten konkrétní den, které mu stačí. Dietu může dostávat 5 - 6 dní v týdnu.

5) Jsou jídla v krabičkách kompletní, nebo musíme dokupovat ještě nějaké přísady, než je budeme konzumovat?

Ano, všechna jídla v krabičkách jsou hotová ke konzumaci a není třeba vůbec nic přidávat nebo kupovat navíc. Složení jídla je vyvážené z pohledu konzumace sacharidů, tuků a bílkovin.

6) Co je doporučováno při této dietě pít?

Samozřejmě ze všeho nejvhodnější je pít neperlivou vodu a vhodné jsou také neslazené ovocné nebo zelené čaje. V menší míře lze zařadit i ředěné ovocné šťávy.

7) Za jak dlouho od započetí diety je možné očekávat váhový úbytek?

To je u každého velmi individuální. Průměrný úbytek váhy se po měsíční kůře pohybuje od 3 – 6 kg, ale samozřejmě záleží na tom, jakou má člověk nadváhu.

8) Jak si lze krabičkovou dietu objednat a jakým způsobem nám ji doručí?

Objednat si ji můžete většinou přes internet buď pomocí objednávkového formuláře, případně e-mailem či telefonem. Pokud jste např. z Prahy, stačí, když si do seznamu do vyhledávání zadáte „krabičková dieta Praha" a vyberete si tu společnost, která vám bude nejvíce vyhovovat. Krabičky jsou klientům doručovány kurýrní službou, nebo si je zdarma mohou osobně vyzvednout na určených odběrných místech.

9) Kolik v průměru stojí komplet pěti jídel na den?

Za denní menu zaplatíte v průměru do 300 Kč a záleží, jakou firmu si vyberete. Někomu se to může zdát hodně, ale když si spočítáte, kolik byste sami vydali za kvalitní potraviny v takovém množství za den a s přípravou, tak je to poměrně výhodné.

10)  Mohou si lidé připravit stejně kvalitní jídla, které jinak připravují výborní šéfkuchaři i doma? 

Samozřejmě že mohou, ale možná bude pro někoho složitější sehnat některé potraviny, nebo nebudou mít dostatek času na jejich každodenní přípravu. Nedostatek času je také důvod, proč klienti služeb rozvozu krabičkové diety využívají.

Připravila dietavkrabičce.cz

Zítra: Jak bojovat s chutí na jídlo a vyhrát? Zde jsou nejosvědčenější triky!