Snídaně: Křupavý chlebíček se šunkovou pěnou                

Dopolední svačina: Šlehané podmáslí s banánem                       

Oběd: Řecká "moussaka" s hovězím masem a cuketou                

Odpolední svačina: Jogurtovo-tvarohový krém s broskvemi                   

Večeře: Filety pražmy královské na řecký způsob s rozmarýnovými bramborami

Celkový denní energetický příjem:

Energie: 5059 kJ. Bílkoviny 75 g, tuky 52 g, sacharidy 116 g, vláknina 23 g.

Křupavý chlebíček se šunkovou pěnou - stupeň obtížnosti: 1, příprava: 5 minut   

Na 1 porci potřebujeme: 30g šunky, 10 g másla, 20 g žervé, sůl, 50 g knackebrotu.

Pěna: Šunku umeleme na jemném strojku, přidáme máslo, žervé, sůl a vyšleháme. Hotovou pěnu mažeme na knackebrot.

1 porce obsahuje: Energie 1289 kJ. Bílkoviny 14 g, tuky 12 g, sacharidy 36 g.

Šlehané podmáslí s banánem - stupeň obtížnosti: 1, příprava: 5 minut

Na 1 porci potřebujeme: 200 g šlehaného podmáslí a 50 g banánu.

Banán nakrájíme na větší kousky a smícháme s vyšlehaným podmáslím.

1 porce obsahuje: Energie 548 kJ. Bílkoviny 6 g, tuky 1,5 g, sacharidy 25 g.

Řecká "moussaka" s hovězím masem a cuketou - stupeň obtížnosti: 3, příprava: 55 minut

Řecká "moussaka" s hovězím masem a cuketou
Řecká "moussaka" s hovězím masem a cuketou
Autor: Blesk.cz

Na 1 porci potřebujeme: 100 g zadního hovězího, olivový olej, šalotku, sůl, pepř, stroužek česneku, listovou petrželku, 30 g rajčat, 2 dcl mléka, 10 g hladké mouky, 10 g másla, 1 žloutek a 100 g cukety.

Hovězí směs: Na olivovém oleji orestujeme šalotku, přidáme mleté maso, sekaný česnek a petrželku, okořeníme a přidáme na kostky nakrájené rajče.

Bešamel: Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a dobře provaříme. Ochutíme solí a do vlažného krémového bešamelu přidáme jeden žloutek.

Moussaka: Cuketu nakrájíme na širší plátky a opečeme na olivovém oleji. Dáme na dno zapékací misky. Přidáme masovou směs a na závěr zalijeme bešamelem se žloutkem. Pečeme v troubě na 160°C cca 40 minut.

1 porce obsahuje: Energie 1735 kJ. Bílkoviny 21 g, tuky 27 g, sacharidy 21 g.

Jogurtovo-tvarohový krém s broskvemi - stupeň obtížnosti: 1, příprava: 5 minut

Na jednu porci potřebujeme: 50 g bílého jogurtu (do 3%), 50 g tvarohu a 50 g broskví.     

Jogurt smícháme s vyšlehaným tvarohem a zdobíme broskvemi.      

1 porce obsahuje: Energie 462 kJ. Bílkoviny 12 g, tuky 1,5 g, sacharidy 12 g.

Filety pražmy královské na řecký způsob s rozmarýnovými bramborami - stupeň obtížnosti: 3, příprava: 40 minut

Filety pražmy královské na řecký způsob s rozmarýnovými bramborami
Filety pražmy královské na řecký způsob s rozmarýnovými bramborami
Autor: Blesk.cz
  

Na 1 porci potřebujeme: 100 g filet pražmy, mořskou sůl, olivový olej, čerstvé oregano, 20 g šalotky, stroužek česneku, 40 g rajčat, 30 g černých oliv, citrón, červené víno, 100 g brambor, máslo a čerstvý rozmarýn.

Brambory: Do rozpuštěného másla vložíme sekaný čerstvý rozmarýn, přidáme vařené brambory a prohřejeme.

Ryba: Filety pražmy očistíme, potřeme olivovým olejem a opečeme, první na kůži. Poté vyjmeme a do pánve vložíme nakrájenou cibuli s česnekem na plátky. Krátce orestujeme a přidáme ostatní ingredience. Ochutíme, podlijeme kapkou červeného vína a přidáme lístky čerstvého oregana.

1 porce obsahuje: Energie 1025 kJ. Bílkoviny 22 g, tuky 10 g, sacharidy 22 g.

Všechny uvedené recepty jsou z knihy „Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami“