AHA kyseliny pomáhají

Působení AHA kyselin se v dermatologii využívá k odstraňování jizev, zesvětlení pigmentových skvrn, stahování rozšířených pórů a snižují náchylnost k tvorbě vrásek, tedy jsou ideální zejména pro stárnoucí pleť. AHA kyseliny zvyšují také schopnost pleti vázat vodu, takže mají výrazný hydratační efekt. Na začátku ošetření odstraňují zrohovatělé kožní buňky a narušují mezibuněčné prostory, což je důležité především pro zvýšení účinků následné péče, která díky AHA kyselinám může působit do větší hloubky. Volte proto mycí emulze s AHA kyselinami, které obsahují například i kyselinu mléčnou.

Pleť potřebuje vodu.

K zajištění správné hydratace není důležité jen její množství, ale také to, jak efektivně je v pokožce vázána a využívána. Hydrataci ovlivňuje věk, pohlaví, genetické dispozice, stravovací návyky či pitný režim,“ upozorňuje Denisa Jasinská ze společnosti, která se zabývá vývojem nových kosmetických přípravků. Ke každodennímu čištění proto používejte micelární vodu. Micely, pocházejí z olivového oleje, fungují jako magnet, který přitáhne a obklopí zbytky make-upu, nečistot a mastné částečky, jež zůstávají na pleti. Hydratační micelární voda spojuje účinky čisticího pleťového mléka, odličovače očí a pleťové vody.

...
Autor: istockphoto.com

 

Kvalitní krém je základ

Třetím krokem v péči o pleť je použití vhodného ochranného krému, který ji bude chránit před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Krém vybírejte podle typu pleti ale i podle počasí. Když je teplovode lehčí, v zimě, chladu a větru naopak použijte výživnější krém s nižším obsahem vody, který pokožku lépe ochrání. Zhruba po čtyřicítce se navíc »láme« i potřeba používat dva krémy. Jestli jste dosud na noc i den na sebe nanesli jen jeden, tak věk nyní velí zvolit na noc výživnější a hutnější krém, který pokožku vyživí.

Soutěžte o hodnotné ceny - otevřete okénko adventního kalendáře se soutěží pro dnešní den. Blesk Vánoční jarmark