Jste-li z okolí Prahy, můžete vyrazit třeba v sobotu 17. listopadu na letenskou husu. Akce pokračuje i v neděli, po oba dva dny od 10 do 18 hodin. Šestý ročník tradiční slavnosti Národního zemědělského muzea Praha je spojený s ukázkami starých českých řemesel a zručností, ochutnávkami a prodejem gastronomických specialit. V nabídce budou i husí pochoutky, samozřejmě spolu s koštem svatomartinských a mladých vín předních moravských a českých vinařů. Těšit se můžete na tradiční cimbálovou hudbu. Na své si přijdou i děti, pro které bude připraven program na muzejním dvoře. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR Petra Bendla a starosty Městské části Praha 7 Marka Ječménka ve spolupráci s Vinařským fondem.

Svatomartinský košt
Autor: archiv Vinařského fondu
 

Brněnští mohou v sobotu 17. listopadu navštívit Sametový košt v Líšni v ZŠ Holzova. Letos již III. ročník degustační přehlídky vín je spojený s kachními hody a chybět nebude ani tradiční cimbálová muzika.

Podobných svatomartinských akcí je po celé České republice nespočet, více informací o nich naleznete na: www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz.