Svátek mladého vína ve stříbrném městě a Svatomartinské hody se uskuteční 11. 11. 2012 od 12 hod. v areálu Galerie Středočeského kraje – GASK v Kutné Hoře. V unikátních prostorech Jezuitské koleje bude degustace více než 70 druhů mladých a Svatomartinských českých vín. Navíc se můžete těšit na ochutnávku specialit a variací na tradiční Svatomartinskou husu v podání špičkových kuchařů pod vedením Jaroslava Sapíka. Připraven je i bohatý doprovodný program, který vyvrcholí koncertem Miro Žbirky. Tradiční svatomartinskou husu si navíc můžete po celý týden vychutnat v kutnohorských restauracích.

Pražané i domácí a zahraniční turisté, procházející Pražským hradem budou mít možnost 11. listopadu se na Svatováclavské vinici seznámit se Svatomartinským vínem jako předzvěstí kvality nového ročníku 2012.

Svatomartinský košt Brno
Autor: archiv Vinařského fondu

Více než 20 moravských a českých vinařů, pečená husa, knedlík, červené a bílé zelí a mnoho dalších velkých zážitků slibují celodenní Svatomartinské slavnosti v Praze 3 na Náměstí Jiřího z Poděbrad, které jsou na programu 11. listopadu od 10 hod.

V pondělí 12. listopadu se v Ústí nad Labem na Lidickém náměstí od 11 hod. konají Svatomartinské slavnosti 2012. Celá akce je součástí celorepublikové kampaně se zaměřením na propagaci mladých českých a moravských vín.

Nejvýznamnější vinařská událost „Svätomartinský košt“ opěť rozvoní centrum Bratislavy. První otvírání lahví nového „Svatomartinského“ se už tradične uskuteční na svátek svatého Martina 11. listopadu v 11 hodin v příjemném prostředí Staré tržnice v Bratislavě.

Tipy na další akce Svatomartinského najdete na www.svatomartinskevino.cz .