Celotýdenní akci spojenou se Svatomartinskou husou a novými víny ročníku 2012 hostí Vinařský dům ve Velkých Bílovicích od 10. do 17. listopadu.

Svatomartinská husa Velké Bílovice
Autor: archiv Vinařství Skoupil

Polanecký džbánek a Svatomartinská vína jsou přehlídkou folklorních souborů spojenou s ochutnávkou mladých vín. Pořadatelé na ni zvou 15. listopadu do Ostravy – Polanky nad Odrou, kde bude probíhat v kinosále a U Fridů.

Polanecký džbánek
Autor: www.horsak.eu

Přijeďte objevit Hustopečsko, někdejší centrum vinařství na Moravě, které znovu obnovuje svoji bývalou slávu. Týden po Svatém Martinovi budou návštěvníci moci ochutnat mladá vína ročníku 2012 i skvělá vína z předešlého roku známých vinařství - Vinařství Michlovský, Réva Rakvice nebo Vinařství Pod Kapličkou a dalších. Podzimní festival začíná oficiálně v sobotu 17. listopadu, sklepy se otevřou od 10 hod. do 21 hod. V neděli 18. listopadu pak pokračuje od 10 hod. do 15 hod.

Hustopeče festival otevřených sklepů
Autor: www.vinazmoravy.cz

17. a 18. listopadu se koná VI. ročník tradiční Svatomartinská akce v Národním zemědělském muzeu v Praze ve spolupráci s Vinařským fondem ČR. Po oba dny vždy od 10 do 18 hod. proběhne prezentace s ochutnávkami a prodejem Svatomartinských a mladých vín různých moravských a českých vinařských producentů.

Národní zemědělské muzeum Praha
Autor: archiv NZM Praha

Více na www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz