Na to jsou připravena i ubytovací zařízení, jako např. rekreační objekt Věšín, který je v provozu od 1. května do 15. října s nově vybudovaným hygienickým zařízením i pro osoby s handicapem. Výstavba zařízení byla podpořena prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Autor: www.rekreacebrdy.wbs.cz

Objekt Věšín nabízí až 180 lůžek, na kterých si můžete odpočinout. Součástí areálu je bazén s temperovanou vodou, volejbalové hřiště i několik kluboven. Na své si přijdou i milovníci paintballu či jízdy na čtyřkolkách.

Ubytování je ve 4místných chatkách s teplou vodou a možností přitápění. Velká zastřešená terasa pak umožňuje příjemné posezení na čerstvém vzduchu i při nepříznivém počasí. Zařízení disponuje vlastní kuchyní s jídelnou a restaurací, ve které je možné nejen stravování na plnou, nebo poloviční penzi, ale i výběr minutkových jídel.

Autor: www.rekreacebrdy.wbs.cz

Areál Věšín je vhodný i pro pořádání rautů, svateb a jiných slavnostních příležitostí. Každý návštěvník si zde může vybrat zábavu dle svého gusta: pěší turistika, vyjížďky na kole. Orlická přehrada vzdálená 25 km, Příbram, Březnice nebo Plzeň. To jsou místa, která lze z Brd bez jakéhokoliv velkého cestování navštívit a která stojí za to vidět. Nejbližším městem je pak Rožmitál pod Třemšínem, kam se můžete vydat za památkou hudebního skladatele Jakuba Jana Ryby, jehož Česká mše vánoční zazněla ve zdejším farním kostele v roce 1796.