Stovka povětšinou písečných pláží, solná jezera, výstavní paláce v hlavním městě, pozůstatky antického divadla, termální lázně, množství větrných mlýnů (noc v nich stojí tři tisíce a víc), tisíce ovcí a koz, políčka obilí. Nebo třeba desítky kostelíků (krásný výhled je například z Panagia Kakaviotisa na vrcholu hory Kakavos, místo střechy využívá mohutný skalní převis), a to pořád není vše, co můžete na osmém největším ostrově Řecka nedaleko Chalkidiki vidět a zažít.

Ale hlavně: Limnos si udržel svou poklidnou atmosféru – tady si pobřeží nezničili megalomanskými turistickými komplexy, ubytování najdete v menších hotelech či studiích.

Tohle si nenechte ujít:

Myrina pro aristokraty

Pobřežní promenádu hlavního města lemují výstavní jedno- až dvoupatrové domy v neoklasicistním stylu, které si tu v druhé polovině 19. století stavěla řecká aristokracie.

Duny na severu

Na severu lákají k návštěvě písečné duny, kousek odsud směrem na východ je pak krásná (a liduprázdná) písečná pláž Gomati.

Solné jezero

Plameňáky a další tažné ptáky je možné v čase migrace pozorovat u solného jezera Aliki. Nedaleká pláž Keros je surfařským rájem, je tu i surfařský kemp.

Fotogalerie
4 fotografie