V záplavě marketingových kampaní, které vás lákají na elektroniku a spotřební zboží za tisíce korun, které většinou stejně nepotřebujete, přestává řada lidí racionálně přemýšlet. Kupí drobné dárky za jednotky tisíc a později zjišťují, že na Vánoce padlo zase mnohem více peněz, než plánovali.

Tak co letos vybrat jeden opravdu velký dárek? Pobyt v exotické destinaci obdarovanému dodá energii na měsíce dopředu a pomůže zrelaxovat tělo i duši.

Tady jsou tři tipy na dovolené, které nezruinují váš rodinný rozpočet, a udělají z vás vánočního krále …

OMÁN 

Autor: CK Fischer

Užijete si tu nádherné bělostné pláže a koupání ve vyhřátém Indickém oceánu. V zázemí luxusních hotelů a na tržištích ochutnáte arabskou kuchyni, a na výletech poznáte ten pravý Orient.

Během dovolené v Ománu můžete navštívit hory, starobylé pevnosti i nádherné oázy. A ceny? Omán je exotickou novinkou sezony, takže můžete využít zaváděcích cen a v lednu odletět na týden už za 14 990 Kč. 

SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

Autor: CK Fischer

Pět oblastí, desítky hotelů v nabídce, český dětský klub a stále více lidí, kteří se na sociálních sítích chlubí selfies s úchvatnými dubajskými mrakodrapy. Emiráty jsou zkrátka v kurzu a stávají se nejoblíbenější exotickou destinací.

Pokud nejste zrovna ropnými šejky, zřejmě si nevyberete nejluxusnější 6* hotel Burj Al Arab, ale na řadu luxusních hotelů se skvělým servisem jistě dosáhnete. Vždyť ceny jsou leckdy i nižší než ceny řeckých hotelů v letní sezoně. Dovolenou v 5* hotelu lze pořídit už za 14 490 Kč.

V Dubaji si můžete užít přehlídku nejmodernější architektury, staré trhy v Deiře s posezením u vodní dýmky, největší nákupní centrum světa nebo třeba skvělé golfové resorty. 

KUBA

Autor: CK Fischer

Socialistický skanzen a perla Karibiku. Čas se tu pod vládou bratří Castrů zastavil a vy si tak můžete užít výlet do minulosti, ovšem s kulisami karibských pláží a nádherného moře. Abyste toho stihli co nejvíce, můžete například zkombinovat pobyt v hlavní městě Havana s relaxem na plážích ve Varaderu.

V Havaně se můžete ubytovat v hotelu Hilton, odkud Castro řídil začínající revoluci, zajít do  oblíbeného baru Ernsta Hemingwaye a ochutnat Cuba Libre nebo navšítivt celosvětově známý (a hojně kopírovaný) bar La Bodequita.

Fantastická je také promenáda Malecóm, kde večer Kubánci hrají na kytaru a vytvářejí tak nezapomenutelnou atmosféru. A za dokonalou romantikou se můžete vydat třeba na ostrovy Cayo Coco a Cayo Largo s nekonečnými plážemi, kde budete mít dokonalé soukromí.