Začněte pulzujícím velkoměstem

Hlavní město Caracas je moderním velkoměstem s veškerými vymoženostmi, jakými jsou luxusní restaurace, hotely, značkové obchody a zábavní centra. Toto ostře kontrastuje s předměstím Caracasu, kde se setkáte s chudobou a špínou. Domy na okrajích Caracasu jsou situovány do prudkých kopců a liší se většinou jen svou barvou, architektonicky to jsou všechny nachlup stejné kostky.

Autor: ITS BILLA TRAVEL

Navštivte ostrov Margarita

Tento barevný ostrov leží v jižním Karibském moři. Je lemován 244 km dlouhým pobřežím s krásnými plážemi a jeho rozloha 930 km2.

Kromě jiného zde můžete navštívit dva národní parky a tři přírodní rezervace, kde žijí kolonie ibisů, plameňáků a volavek. Setkat se tu můžete i celou řadou papoušků z nich nejznámější je Cotorra Margaritena. Za návštěvu stojí také hrady, pevnosti, katedrály a kostely.

Největším lákadlem jsou však dozajista pláže, které patří k těm nejkrásnějším na světě. Od těch klidných, kde uslyšíte pouze šumění moře, až po ty rušnější, si zde vybere opravdu každý. Na většině z nich naleznete bohatý výběr vodních sportů a mnoho restaurací a barů, které uspokojí váš žaludek i uhasí žízeň. Margarita nabízí i rušný noční život, množství restaurací, barů, diskoték a kasin a možnost bezcelních nákupů.

Autor: ITS BILLA TRAVEL

Ulovte si vlastní piraňu

Delta řeky Orinoko je tvořena rozsáhlými záplavovými planinami, pokrytými hustou tropickou vegetací, která je domovem různorodých zástupců živočišné říše. Na březích spletitých toků žijí ve vesničkách postavených na kůlech domorodí indiáni kmene Warao, kteří se již po celá staletí živí lovem, rybolovem, sběrem a pěstováním místních plodin.

Autor: ITS BILLA TRAVEL

Pokochejte se geologicky nejstarší oblastí světa

Jedná se o národní park Canaima, který se nachází na jihu Venezuely. Tato oblast je jedním z nejpozoruhodnějších míst na naší planetě, kde z bujné tropické vegetace vyčnívají až třítisícimetrové srázy mohutných stolových hor zvaných tepui. Při pohledu na tyto hory se člověku jistě vybaví Ztracený svět britského spisovatele A. C. Doyla, autora Sherloka Holmese, jenž byl horami s kolmými stěnami fascinován. Izolovanost Gran Sabany, jejíž značnou část chrání národní park Canaima, je taková, že některá místa na rozhraní Venezuely a Brazílie nejsou dosud zmapována a na některé tepui ještě nevstoupila noha člověka. Na území parku Canaima žijí v malých komunitách indiáni kmene Pemon, kteří se dokonale vyznají ve spleti místních toků, které jsou často jedinými použitelnými cestami v jinak neprostupné džungli.

Nabídku zájezdů do Venezuely naleznete ZDE!

Fotogalerie
20 fotografií