Jaký máte vztah k cestování?

Cestování je můj největší koníček a důvod, proč jsem se v době studií začala věnovat modelingu. Umožňoval mi totiž navštívit místa, kam bych se jako studentka jen stěží podívala. Poznávání odlišných kultur, jiné architektury, historie a přírody v různých zemích přirozenou cestou rozšiřuje všeobecný rozhled. A při cestách do chudých zemí je mnohdy přínosem už jen to, že si člověk více váží života v pohodlí střední Evropy.

Kde všude jste byla v rámci profesionálního focení? Kde vás to nejvíc nadchlo?

Fotila jsem kalendáře například v Mexiku, Jihoafrické republice, na Kubě, na Seychelských ostrovech, ve Slovinsku a v Cannes. Na soutěži Miss World jsem byla v Číně a na Miss International v Malajsii. Fotila jsem také v Amsterdamu, Miláně, v Miami a v New Yorku. Pro focení byla zajímavá třeba Jihoafrická republika, která má velmi fotogenickou přírodu.

Pracovně si tedy ciziny užijete až až. A co soukromá dovolená, tu trávíte taky za hranicemi, nebo i v Česku?

Ráda „odpočívám“ zejména na kole na jižní Moravě a v jižních Čechách, případně u rodičů na Olomoucku. A v zimě na našich horách. Máme u nás spoustu hezkých míst, pořád je co objevovat.

Jezdíte raději za odpočinkem, nebo za poznáním?

Pokud jedu do zahraničí, preferuji dobrodružství a poznávací turistiku v kombinaci se sportem.  Turistická letoviska a komerční oblasti nemusím. Raději mám místa s autentickou domácí atmosférou, kde lépe poznám život místních. Většinou si v dané zemi naplánujeme velký okruh, v minulosti to byly například okruhy Norskem, Estonskem, Gruzií, Korsikou a Sardinií nebo Islandem. 

Vzpomenete si, kde jste byla nejdále?

Nejdále ve Francouzské Polynésii, konkrétně na Tahiti a Bora Bora, kde jsem fotila kalendář pro francouzskou módní značku. Dál už cestovat v podstatě ani nejde. Vezmete-li si do ruky glóbus, Polynésie je prakticky přesně naproti střední Evropě. A s časovým posunem 12 hodin.

S cestováním je spojeno i mnoho gurmánských zážitků. Jaké nejexotičtější jídlo jste ochutnala?

Nikdy jsem se nepouštěla do velkých experimentů. Naposledy mě však překvapila netradiční kombinace tuňáka s kokosem v oblasti ostrovů Indického oceánu.

Chutnalo vám něco natolik, že si pokrm připravujete i doma?

Doma mi často přijdou vhod italské recepty a obecně celá středomořská kuchyně, která není náročná na přípravu. Na cestách mě nadchla thajská kuchyně, takže jsem připravovala doma thajské polévky.

Kterou z vašich dovolených je možné označit za tu úplně NEJ?

To nejde jednoznačně říct. Na Novém Zélandu mě zaujala příroda, ve Francii a Belgii gastronomie, v Austrálii pohodová povaha místních a ve Finsku zase soudržnost lidí. Každá země má své klady i zápory.

Jsou nějaká místa, která ještě toužíte probádat?

Ráda bych viděla Machu Picchu a jezero Titicaca v Peru. Láká mě příroda v Kanadě a na Aljašce. V minulém roce mě nadchnul Island, a právě Aljaška je rázem krajiny v některých místech podobná. Nicméně obě tyto cesty vyžadují dva až tři týdny, což je problematické. Při mé práci se mi daří cestovat sice častěji, ale na kratší dobu.

Vozíte si z cest něco na památku?

Hlavně zážitky a fotky. Ale často si vozím také originální trička s tematikou dané země.

Už víte, kam pojedete letos?

Uprostřed léta se vždy snažím užít si vzácných teplých dnů u nás, ideálně v jižních Čechách a na jižní Moravě.  A pokud v létě někam mimo ČR, tak nějakou severskou zemi, kam je ideální cestovat právě v letním období.

Vydáváte se na soukromé cesty s cestovkou, nebo na vlastní
pěst?

Na vlastní pěst. Nejprve si prostuduji knižního průvodce, případně zjistím informace na internetu či od známých, a pak se společně volí ideální trasa.

Na dovolenou je ovšem třeba si vydělat. Objevujete se ještě na přehlídkových molech, nebo se věnujete už jen lékárnictví?

Věnuji se lékárnám a moderování. Lákavou nabídku na molo ale občas neodmítnu. Minulý měsíc jsem měla přehlídku v Grandhotelu Pupp na akci Svatební šaty roku a na plese Prahy 1 na Žofíně.  Ve srovnání s moderováním či lékárenstvím je pro mě modeling určitým odreagováním, kdy hlava může vypnout.

Stala jste se symbolem krásy. Snažíte se i v rámci lékárnické praxe ženám radit, jak si udržet půvab?

V lékárně v pražském Palladiu pořádáme řadu preventivních akcí pro veřejnost, kam téma zdravá pokožka a kosmetika určitě patří. Na dermokosmetiku se přímo specializujeme. Sama dávám přednost kvalitním  bylinným přípravkům, které zákazníkům doporučuji  jak pro krásu, tak pro léčbu třeba akné, alergie nebo na pigmentové skvrny.

Už jsme probraly dovolenou, práci, ale za zmínku stojí i vaše dobročinné aktivity. Pochlubíte se?

Jsem ambasadorkou projektu Podporuji léčbu hemofilie, v rámci kterého jsem vedla pochod Prahou při příležitosti Světového dne hemofilie, moderovala tiskové konference na toto téma a v létě se zúčastním rekondičního pobytu pro děti i dospělé s hemofilií. Kromě toho jsem patronkou uničovského dětského stacionáře Jasněnka pro hendikepované děti a členem Nadačního fondu Modrá kotva.