Necelé tři hodiny a z Rozvadova dojedete po dálnici až k městečku Günzburg, na jehož jižním okraji se park otevřený v roce 2002 nachází.

Na dva dny

Zájezdy sem obvykle míří na den (cena se vstupem kolem 2500 Kč/osoba, na slevových serverech už za 1400 Kč/ osoba), ovšem pokud na to máte, zůstaňte tu alespoň dny dva – za den všechny atrakce parku nenavštívíte a nevyzkoušíte, druhak spát v Lego světě je hodně nevšední zážitek.

Co vás čeká

Jsou tu desítky atrakcí – uvidíte výrobu Lega, Podmořský svět, Merlinův hrad, kterým proletíte na zádech Ohnivého draka Legola až 60km rychlostí, projedete se na kánoi, vydáte se na pirátskou plavbu... Vodních atrakcí je zde dost, proto se vyplatí návštěva spíše od pozdního jara do konce září. Také se můžete nechat vyvézt do výšky 50 metrů, odkud se naskýtá výhled na areál zabírající plochu cca 26 fotbalových hřišť.

Miniatury

Nechybí tu modely staveb, kolem kterých můžete projít nebo se svézt vláčkem. Chvíli jste v Benátkách, záhy v Paříži, Egyptě, obdivovat můžete i mnichovskou arénu.

Novinky 2014

Že už jste v Legolandu byli? Tyhle atrakce jste ale určitě neviděli. Jsou tam totiž až od letoška!

Lego film – premiéra filmu  Lego světa se koná příští čtvrtek.

Lego zámek – nový hotel a la rytířský hrad. Rodina se dvěma dětmi zaplatí přes 10 tisíc, v ceně je ale i vstup...

StarWars – 20 tun vážící, 3 metry vysoký a 13 metrů dlouhý model kosmické lodi.r

Rady na cestu

* Děti 3–11 let: 36 EUR (cca 980 Kč)

* Dospělí: 40,50 EUR (cca 1100 Kč)

* Otvírací doba: 10–18 hodin, v průběhu sezony se prodlužuje, čtyři soboty v červenci a srpnu je otevřeno od 10 do 22 hodin

* Parkování: Přímo v areálu pro 4000 vozů, cena 6 EUR (cca 164 Kč)

* Varování: S výjimkou asistenčních psů mají čtyřnozí mazlíčci vstup zapovězený. Malé psy je možné po dobu návštěvy za poplatek 3,50 EUR (cca 96 Kč) ponechat v psím hostelu.

* Akce: V průběhu roku se tu koná řada akcí, např. od 18. do 21. dubna se zde bude z kostek stavět největší velikonoční vejce světa, 25. 4. dětský hudební víkend, od 19. 7. do 14. 9. originální kubánský cirkus.

* Web: legoland.cz

Fotogalerie
3 fotografie