O posledním dubnovém pátku roku 2011 začal spolu s Velkou Británií mluvit skoro celý svět. Ne proto, že ten den uplyne přesně 66 let, co si nacistický zločinec Adolf Hitler (†56) narychlo vzal asistentku oficiálního fotografa NSDAP Evu Braunovou (†33). Tématem číslo jedna je teď poslední nápad Buckinghamského paláce – zlatý lístek, který náhodně vybraným otevře dveře do Westminsterské katedrály, kde se svatební obřad bude konat.

Vedle možnosti být na místě, kde britská aristokracie napíše své novodobé dějiny, dostane stovka šťastlivců příležitost účastnit se slavnostního banketu a potřást si s čerstvými královskými manžely rukou. Podle britských médií zatím aristokratické kruhy teprve přemýšlejí, jak nejlépe dostat zlaté vstupenky náhodně k lidem. Jako inspirace prý možná poslouží film Karlík a továrna na čokoládu, v němž na děti čekaly zlaté kupony ve sladké pochoutce.

Snoubenci princ William a Kate Middleton jsou údajně z nápadu nadšení a už se nechali slyšet, že se na všechny moc těší. „William a Kate chtějí, aby k nim měli lidé co nejblíž, nechtějí se jen projíždět ulicí mezi davem okolo,“ řekl člověk, který s párem obřad plánuje. Význam celé události podtrhl v uplynulých dnech také britský premiér David Cameron, když na konec dubna vyhlásil kvůli mohutným oslavám volno.