Číňané se s tím nemazlí! V internetovém obchodě Alibaba totiž již prodávají obal na druhou generaci tabletu od Apple, který prozatím nebyl ani představen! Navíc na zadní straně pouzdra je vyříznutý otvor v horním rohu. Podobně má umístěný foťák i iPhone. Informaci přinesl německý Bild.de.

Apple iPad
Autor: apple
Mluvčí internetového obchodu Alibaba sdělil v úterý agentuře AFP, že byli požádáni, aby nabídku těchto pouzder stáhli. A údajně měli této výzvě i uposlechnout, což není však pravda. Obchod stále nabízí pouzdro s otvorem a to ve čtyřech barevných provedeních, jak jsme se ve středu sami přesvědčili.

Tabletu iPad se celosvětově od dubna do září prodalo 8 milionů kusů, přičemž v USA se jich během prvního dne prodeje prodalo 300.000! První generace iPadu foťák neměla, za což si Apple vedle chybějícího USB konektoru vyslechl nejednu kritiku. Velkým konkurentem iPadu je například Galaxy Tab od Samsungu, který má sice menší obrazovku, ale zato umí volat, zvládá flashové aplikace a má foťák. Představení iPadu dva se očekává na konci ledna.