Dva displeje jsou, oproti konzolovému trhu, věcí ve světě tabletů nepříliš vídanou! Svým vzhledem Sony tablet P dokonce připomíná handheldy Nintendo DS a Nintendo 3DS. A ke hraní bude sloužit také. Vybaven bude totiž certifikací PlayStation. Ta umožní uživatelům hrát hry z první konzole PlayStation přímo na tabletu. Jedná se přitom o početný katalog vynikajících titulů. Oba displeje budou necelých 14 centimetrů velké a bude je možné používat odděleně, nebo společně jako jednu velkou obrazovku.

Tablet je lehký, snadno se na něm budou hrát hry z první konzole PlayStation
Autor: Sony

Sony tablet P poběží zatím na operačním systému Android 3.1, který bude později upgradován na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Pohánět ho bude čipový systém Tegra 2 s dvoujádrovým procesorem.

Díky nízké hmotnosti bude vhodný do rukou

Operační paměť RAM bude 512 MB. Flashové úložiště však bude mít malou kapacitu – pouze 2 GB. Rozšířit ho půjde microSD kartami, jedna o velikosti 2 GB bude přímo v balení. Hmotnost tabletu bude nízká, hovoří se o pouhých 370 gramech. Připojit k internetu se bude možné jak prostřednictvím wi-fi, tak 3G. Cena přístroje však není dosud známa. Oficiální představení Sony tablet P se očekává na nadcházejícím veletrhu IFA v Berlíně.