Ať se Harry Potter a Relikvie smrti - část 2. tváří jako kouzelnická hra, a čáry se to v ní opravdu jen hemží, je především klasickou střílečkou z pohledu třetí osoby. Zbraně však nahradila právě kouzla, přičemž hlavními hratelnými postavami hry jsou hrdinové známí z filmu i knihy.

V konečné bitvě o Bradavice můžete kromě Harryho hrát i za Hermionu, Rona, Ginny, Seamuse, Nevilla, Molly Weasleyovou a profesorku McGonagallovou.  Herní schéma si přitom vzalo jako předlohu slavnou xboxovou střílečku Gears of War. I když zde je akce poněkud jednotvárnější.

Čaruj a kouzli

Všechny postavy se mohou krýt za překážky a čarovat na nepřátele z krytu! Krýt budete ale nejenom sebe, ale i svoje přátele. Hermiona totiž často odemyká kouzelné dveře a právě na vás bude ji ochránit a dohlédnout na to, aby svůj úkol ve zdraví přežila. Tím nejlepším na nejnovější Potterovské videohře jsou právě ona magická kouzla, jejichž používání mne nejvíc bavilo. Každé z nich má jiné účinky!

Od základního útočného kouzla mdloby na tebe, přes ochranný štít, až po Expelliarmus. Kouzlo, kterým Harry ve filmu vyrazil hůlku z ruky, zde slouží k proražení ochranného štítu zlých mágů. Mimo řadových protivníků ale narazíte i na tvrdší soupeře, ať už to budou obři nebo samotný Voldemort, se kterým Harry svede poslední bitvu. Mimo čarování a kouzel hra přijde občas i s útěkovou sekvencí, ve které budete muset rychle utíkat před nepřítelem nebo řítící se zdí a ještě k tomu čarovat.

Fotogalerie
6 fotografií

Tváře z filmu

K dispozici je i režim výzev, ve kterém si můžete vybrané úseky z příběhového režimu zopakovat znovu na čas. To prodlužuje životnost hry, kterou se jinak Blesku.cz podařilo dohrát za čtyři hodiny, což je docela málo. Videohra Harry Potter a Relikvie smrti - část 2. má pěknou grafiku, i když nejde o technologický top. Lokace vypadají stejně jako ve filmu, stejně jako podoby hrdinů. I ve videohře rozpoznáte tváře Daniele Radcliffa a dalších herců.

Hra vychází jak na počítače, tak na konzole Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS a PlayStation 3, přičemž poslední verze má podporu pohybového ovladače Move. Poslední Potter jako videohra se zavděčí především jeho fanouškům, protože pro zkušené hráče tento titul určen není. Ale pokud si chcete začarovat se známým mladým čarodějem…

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:

Spousta zábavných kouzel

Známé tváře i místa z filmu

Několik hratelných postav

Mínusy:

Opakující se náplň

Krátké

 

Datum vydání: 15. červenec 2011

Platformy: PC, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, Nintendo DS

Cena: 1199 Kč (PC, NDS), 1499Kč (Wii), 1599 Kč (X360, PS3)

Distributor: Electronic Arts

Jazyk: AJ