K hraní budete potřebovat kamerku PlayStation Eye, pohybový ovladač Move a kouzelnou knihu, kterou dostanete zároveň s hrou. Pokud ale kamerku ani ovladač nemáte, nemusíte se bát, v obchodech je k dostání i balení s všemi potřebnými periferiemi.

 

V obýváku se vám může objevit i štír
Autor: Sony

Rozšířená realita Harryho Pottera

Book of Spells se odehrává v kouzelnickém světě Harryho Pottera od J.K. Rowling. Vaše děti se stanou kouzelnými učni, kterým se dostává do rukou kniha Mirandy Jestřábové. Samotná fyzická kniha je v tvrdých deskách a i samotné listy jsou pevné. Načrtnuty jsou na nich prapodivné obrazce, se kterými hra pracuje a dokáže tak zobrazit neuvěřitelnou formu interakce. Na televizní obrazovce nevidíte jenom sebe, ale z knihy vylézají nejrůznější magické postavy, předměty, a tak dále.

 

Perfektní česká lokalizace

Nejdříve si zvolíte kouzelnickou kolej, na kterou chcete nastoupit. K výběru jsou Zmijozel, Nebelvír, Mrzimor a Havraspár. Poté si vyberete hůlku, se kterou budete čarovat. Hra s ní nahradí umně ovladač Move, takže na obrazovce opravdu vidíte sebe s čarodějným náčiním v ruce. Paráda, z toho budou děti nadšené. Otáčením knihy se pak dostáváte k jednotlivým úkolům i příběhům, které jsou vyprávěny formou interaktivního loutkového divadla. Celá hra je přitom kompletně vybavena češtinou, od titulků po dabing, což ocení právě menší hráči.

Wnderbook: Book of Spells pobaví zejména děti
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer
 

Kniha plná kouzel

Hra není obtížná, určena je totiž dětem. Hrát ji mohou za pomoci rodičů i malé, od pěti do osmi let, ale nejvíc ji ocení mládež mezi osmi až dvanácti lety věku. Starším dětem bude hra připadat příliš jednoduchá. Pomocí hůlky budete na obrazovce malovat obrazce, kterými vyvoláváte jednotlivá kouzla. Sesílat pak budete moci Lumos (světlo), Alohomora (odemykací), Incendio (ohnivé) a řadu dalších. S jejich pomocí budete plnit nejrůznější úkoly jako odemykat truhlu, podpalovat masožravé kytky, zvětšovat trpaslíky nebo chytat Hastrmance.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Pro malé čaroděje a šmytec?

Hra skýtá pět kapitol, které jsou rozděleny ještě do dvou dalších, celkem tedy deset. Příběhů je ve hře dost a děti ocení zejména kouzelný způsob vyprávění. Od začátku do konce se nebudou nudit. Každá kapitola je pak završena testem. Bohužel mimo úzkou cílovou skupinu dětí nemá šanci hra zaujmout příliš velký okruh hráčů. Navíc není příliš dlouhá, za zhruba šest, sedm hodin ji děti budou mít za sebou. Ještě, že se na knihu Wonderbook řítí celá řada dalších titulů, protože jde o opravdu zajímavou periferii.

 

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:

Poutavý svět Harryho Pottera

Skvělá práce s rozšířenou realitou

Zajímavá periferie

Pro děti bombastické

 

Minusy:

Krátká životnost

Pro velmi úzkou cílovou skupinu

 

Infobox

Datum vydání: 16. listopad 2012

Platformy: PlayStation 3

Cena: 999 Kč, 2199 Kč (včetně kamery a Move)

Výrobce: Sony

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: CZ dabing + titulky