BackPAIX je docela nenápadný. Je však vybaven důmyslným úložným systémem včetně praktické boční zádové kapsy na notebook nebo integrovanou powerbankou s vyvedeným USB kabelem. Hlavní sponou si pak snadno otevřete pivo. To nejzajímavější na tomto batohu je ale kruhový „puk“ s displejem.

V puku je kromě barevného zobrazovače z vysoce svítivých LED ukrytý akumulátor, který zajišťuje napájení, a také Bluetooth modul. Batoh můžete propojit s chytrým telefonem a díky aplikaci (pro Android a iOS) jej můžete ovládat. K dispozici jsou zatím tři módy – ježdění na kole, zobrazení obrázku nebo upozornění na krádež.

Při módu ježdění na kole displej zobrazí ukazatele, jakým směrem se chystáte odbočit apod. Mód upozornění na krádeže funguje tak, že pokud se batoh dostane mimo oblast dosahu, obdrží v aplikaci upozornění, že se děje něco podezřelého. A nakonec zobrazení obrázku, kdy si na odznak můžete nastavit jakoukoli emotikonu a prostřednictvím svého batohu dát okolí najevo, jakou máte náladu.

Úchyt na puk je k dispozici jak vzadu, tak na jednom z popruhů vepředu. Do budoucna se počítá s rozšířením nabídky o kruhové moduly s hlasitým reproduktorem, kamerou, úložištěm dat, senzory (GPS, teplota, tlak) a nebo se svítilnou. Nyní je alternativou zatím pouze držák na kameru GoPro.

BackPAIX je zatím dostupný v jedné barvě a jedné velikosti. Autoři však slibují, že časem vytvoří více variant. Kampaň na Kickstarteru poběží ještě 49 dní a splněna je momentálně půlka požadované částky. Cena začíná na 159 dolarech (3800 Kč), verze pro cyklisty s ovladačem a držákem na GoPro však vyjde už na 260 dolarů (6000 Kč). Dodávky jsou slíbené na listopad a posílá se do celého světa. Ale pozor, projekty na Kickstarteru mívají obvykle skluz.

Fotogalerie
4 fotografie