Jeho domovem je internetová kavárna ve městě Changchun, které se nachází na jihovýchodě Číny. „Nezáleží na tom, co se děje, odmítá s kýmkoliv komunikovat,“ prohlásil jeden z návštěvníků internetové kavárny.

Několik měsíců nebyl u kadeřníka

Podle dalších lidí, kteří do podniku zavítali, mladík vypadá, jako by nebyl několik měsíců u kadeřníka. Na stole i jí a spí. „Běžně hraje celé noci a většinu dne spí. Ale pokud za místo zaplatí, je jeho,“ říká manažer internetové kavárny Sun Wang.

Ozve se jen při technických problémech

„Zaměstnanci s ním vůbec nemluví. Ozve se jen tehdy, pokud se na jeho počítači objeví nějaký technický problém nebo chce něco k jídlu. Nejsou s ním žádné problémy, nikoho tu nepobuřuje,“ dodal.

Po nocích hraje, ve dne spí

Li Meng hraje po nocích online hry, ve kterých získává cenné předměty. Ty pak za skutečné peníze prodává méně zkušeným hráčům. Takto si za měsíc přijde zhruba na šest tisíc korun, ale pokryje mu to náklady 2000 Kč za pronájem počítače v kavárně.

Pokus o virtuální vraždu

Na začátku tohoto roku si zoufalý Mengův otec dokonce najal virtuální zabijáky, aby zlikvidovali synovu postavu ve hře. Ti ale selhali a mladík tak v kavárně hraje stále dál. Ztrápený otec by si přitom tolik přál, aby si jeho potomek našel normální práci a žil běžným životem.