Majitel každé konzole Xbox 360 automaticky získává stříbrné členství, které je zcela zdarma. S ním máte přístup k většině obsahu na Xbox Live. Stahovat můžete herní přídavky, samotné hry, multimediální obsah, oblečení pro své avatary a spoustu dalšího. Ne vše lze však stáhnout jen za peníze či speciální Microsoft body. Spousta obsahu je na Xbox Live zdarma nebo ho lze odemknout při úspěšném hraní videoher.

Ti nejnáročnější hráči volí zlaté členství

Pro hraní videoher s přáteli online prostřednictvím Xbox Live je zapotřebí zlatého členství. To vám odemkne přístup k multiplayeru každé hry. Zlaté členství zpřístupní i videochat skrze speciální kameru Kinect, která jinak zachycuje i lidské pohyby. Zlaté roční členství stojí 1599 Kč, čtvrtletní varianta vyjde na 599 Kč. Cena Microsoft bodů je stanovena na 349 Kč za 800 bodů, resp. 799 Kč za 2100 bodů.

Po zadání příslušného slova do vyhledání vyjedou relevatní položky ke stažení
Autor: Microsoft

Lovte achievementy!

Velké obliby hráčů se na Xbox Live těší takzvané achievementy (úspěchy). Jde o speciální odměny, které se odemknou pouze po dosažení určitého cíle při hraní. Jde například o zlikvidování stanoveného počtu nepřátel, dohrání hry pod daný čas nebo odemknutí všech postav. Za získávání achievementů se v profilu hráčů odemyká herní skóre, které lze jednoduše porovnat s ostatními a zjistit tak, kdo je nejlepší hráč!

Automatické stahování oprav a updatů

Oproti PC hráčům mají majitelé Xboxu 360 obrovskou výhodu, že jakmile se připojí k Xbox Live když hrají, stáhnou se jim automaticky veškeré updaty i patche (opravy) pro hry. To samé platí i pro samotnou konzoli a její funkce. Obrovské obliby se dočkaly i hry z Xbox Live Arcade. Jde o zcela nové hry od známých vývojářů, ale i nezávislých studií. Jedná se jak o menší hříčky, tak i tituly, které vydrží na desítky hodin.

Fotogalerie
7 fotografií

Česká podpora samozřejmostí

Na Xbox Live Arcade je také možné stáhnout známé klasiky, které před lety bodovaly na starších konzolích. Blesk.cz brzy přinese recenze těch nejzajímavějších titulů z této služby. A to nejlepší nakonec – Xbox Live je od 10. listopadu 2010 oficiálně podporován i v České republice včetně jazyka. Pokud jste si ale založili účet na jiný stát, není problém ho změnit na český.