Krásy města

Pokochat se můžete už jen samotnou procházkou. Jádro města je totiž titulováno jako památková rezervace. Za návštěvu jistě stojí gotický chrám sv. Bartoloměje, františkánský klášter nebo židovský hřbitov. Najdete tu více než desítku staveb od zakladatele moderní architektury Adolfa Loose. Na prohlídkových trasách uvidíte i prvorepublikové byty s nadčasovým designem. Svou stavbou vás může zaujmout dokonce i renesanční radnice nebo barokní přestavby.  Vypíchnout je třeba Nové divadlo a kreativní zónu DEPO2015, které vznikly právě díky zisku prestižního titulu Evropské hlavní město kultury

Naučte se správně stáčet pivo

Pokud si budete chtít výlet do Plzně zpříjemnit, dobrým tipem je návštěva místního pivovaru. Josef Groll tady totiž 5. října 1842 vaří první várku legendárního piva. Zkusit si tu můžete i historické řemeslo pivovarského tovaryše. Přijdete na to, co je to čochtan nebo šalanda. Prohlídka zahrnuje i proškolení v točení piva. Pokud pojedete v partě nebo budete početnější skupina, můžete si tu udělat i stylový mejdan. Zážitek v proslulém pivovaru vás vyjde už od stokoruny, ale může se vyšplhat až na pár tisíc korun.

Kam s dětmi?

Pestrá škála turistických míst v Plzni rozhodně není jen o jednodenní návštěvě. Město láká k trávení dovolené, protože tu skvěle zabavíte i děti. Město obklopuje lesnatá příroda i několik míst ke koupání. Pokud ale budete chtít zůstat v centru města, zajděte do areálu Slovany. Děti se tu vyřádí na atrakcích a tobogánu. Areál nabízí masáže, saunu i kadeřnictví.  A když není počasí na koupání, nabízí se plzeňská zoo. K ní je Dinopark s „oživlými“ dinosaury. Větší děti zabavíte v Techmani science center nebo muzeu strašidel. Protože je Plzeň historické město, určitě nevynechejte labyrint středověkých chodeb.