Lipno

Asi nejznámější jihočeskou lyžařskou destinací je Lipno. I přesto, že si jej každý spíše spojí s letním dovolenkováním a koupáním v největší české přehradě, překvapí i ostřílené lyžaře. Nabídne upravené zasněžované sjezdovky o celkové délce 8,3km, výuková hřiště s pojízdnými koberci, tři čtyřsedačkové lanovky, skicrossovou dráhu i snowpark. Ceny skipasů naleznete zde

Skiareál Lipno se nachází přímo vedle silnice první třídy č. 162 v úseku Frymburk – Lipno nad Vltavou – Vyšší Brod. Přímo u nástupní stanice lanové dráhy najdete parkoviště pro 650 aut. 

Zadov

O něco výše položený skiareál než Lipno je Zadov - (890-1120 metrů n. m). Disponuje 8 svahy o celkové délce 4720 m a překvapí stabilními sněhovými podmínkami a hromí tím, že je vstupní branou do NP Šumava. Na stránkách skiareálu se můžete kochat vituálními prohlídkami a zkontrolovat aktuální stav sněhu. Ceník skipasů je pak k nahlédnutí na týž stránkách. 

Do skiareálu se dostanete linkovými autobusy z Prahy, Příbrami, Strakonic, Vimperku, Českých Budějovic, Prachatic, Klatov, Sušic nebo skibusy z Příbrami, Písku, Strakonic, Českých Budějovic a Vimperku. 

Kubova Huť

Nejvýše situovaným areálem je Kubova Huť, která se rozléhá ve výšce 1000-1200 metrů n. m. Z hlediska délky sjezdovek je však o něco skromnější a nabídne 5 svahů s celkovou délkou 1520 m. Pro milovníky adrenalinu je zde také snowpark. Jednou z oblíbených kratochvílí v Kubově Huti je i bežkování. Ceny skipasů se dozvíte zde.

Kam na lyže v Česku? 

Kam na lyže? Rakousko a Itálie nabízejí Alpy, Slovensko Tatry

Kam na lyže v Moravskoslezském kraji?