Dokumentarista Dan Reed doufá, že se mu podaří přesvědčit další údajné oběti Michaela Jacksona k tomu, aby svůj příběh odvyprávěly před zraky milionů diváků. V plánu má spolupráci s Jordanem Chandlerem a Gavinem Arvizem, kteří už proti Jacksonovi vypovídali v roce 2005. Zpěvák tehdy ale veškerá nařčení ze sexuálního zneužívání popřel.

Po přesvědčivém svědectví dvou údajných obětí z prvního dílu dokumentu Wada Robsona (36) a Jamese Safechucka (41) tak režisér doufá, že další díl bude stejně úspěšný a peprný, ne-li ještě ostřejší než ten první. 

„Přijde mi zajímavý případ Jordana Chandlera a jeho trestní řízení. Určitě bych to rád natočil. Ale to by s tím nejdříve museli Jordan a Gavin souhlasit,“ prozradil pro britský Mirror Online Reed. 

Jacksonovi pozůstalí se proti svědectví Robsona a Selfchucka rozhodli bojovat tím, že natočili svůj vlastní dokument Neverland: Investigating the Michael Jackson Documentary, ve kterém veškerá obvinění vůči Michaelovi Jacksonovi popírají. Leaving Neverland jim navíc přišel velmi jednostranný. Nevěří ani Jordanovi s Gavinem, jejichž tvrzení v minulosti také vehementně popírali. 

Kdo je Jordan Chandler?

Jackson ho poznal jako třináctiletého chlapce v roce 1992 a rychle se skamarádili. Zpěvák trávil spoustu času u Jordana doma a říkalo se, že se mu Chandlerovi stali jeho novou „adoptovanou rodinou“. Král popu měl přespávat s Jordanem na jedné posteli, a to i třicet dní v kuse.

V roce 1993 vyjádřil otec malého Jordana pochybnosti o jeho vztahu s Jacksonem poté, co se mu syn svěřil, že se zpěvák dotkl jeho penisu, což vyústilo v policejní vyšetřování. Rodina posléze stáhla veškerá svá obvinění vůči zpěvákovi poté, co jim zaplatil odškodnění ve výši 23 milionů dolarů (přibližně 521 milionů korun). Od té doby Jordan nikdy veřejně o Jacksonovi nepromluvil. 

Jordanův otec Evan Chandler (†65) se v roce 2009 zastřelil. Rodina prý dostávala výhrůžné dopisy od Jacksonových fanoušků. Evan prý se svým synem tři roky před svou smrtí vůbec nemluvil a trpěl obrovskými depresemi. 

Kdo je Gavin Arvizo?

Gavin se s Jacksonem seznámil v roce 2003 zrovna v době, kdy bojoval s rakovinou ledvin. Teenager obvinil Jacksona z masturbace, ukazování pornografie a z nabádání k alkoholu. Jackson opět všechna obvinění silně popíral, ale byl obviněn z nevhodného chování vůči mladistvému. 

I přesto byl v roce 2005 Jackson z veškerých obvinění ze sexuálního zneužívání soudně očištěn. Od té doby není známo, kde se Gavin nachází. Dokumentarista Dan Reed se s ním snažil spojit, ale ještě mu prý údajně neodpověděl. 

VIDEO: Trailer k filmu Leaving Neverland

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Leaving Neverland HBO

Fotogalerie
80 fotografií