Jedinečnou šanci odhalit boty pro Prahu získala topmodelka Tereza Maxová (45), která nějaké kousky z tvorby Manola Blahnika též vlastní. Přiznala však, že na tento jedinečný pár se bude raději jen koukat. Boty ozdobené fuchsiovými pompomy a více než stovkou křišťálů Preciosa vznikly v Blahnikově dílně v jediném exempláři u příležitosti obuvníkovy putující výstavy. Jejich celková hodnota byla vyčíslena na 5 000 eur, tedy téměř 135 000 korun.

Kromě růžových křišťálových kozaček vytvořil král bot limitovanou edici párů Českem inspirovaných Hangisi s kultovní sponou. „Když jsem pracoval s ručně paličkovanou českou krajkou, znovu jsem si uvědomil, jak hrdý jsem na své české kořeny. Doufám, že se nositelky této edice budou cítit podobně výjimečně jako já při její tvorbě,“ doplnil Manolo Blahnik.

Manolo Blahnik na Kampě až do 12. listopadu

 Museum Kampa U Sovových mlýnů 2 Praha 1

  • Vstupné: Dospělí: 280 Kč
  • Studenti do 26 let a senioři od 66 let: 200 Kč
  • Rodina: 560 Kč Otevřeno denně 10–20 hod.

Výstava The Art of Shoes putuje po prestižních a významných místech pro Manola Blahnika, jeho práci i život. A protože Praha je jedním z nich, můžete jeho skvosty vidět posledních pár dní v Museu Kampa. Spatříte přes 300 výtvorů Z více než 30 tisíc návrhů v proslulém soukromém archivu vybral Blahnik 212 bot a 80 původních kreseb jako osobní reflexi své práce, zachycující podstatu osobitého designu, podnětů a vlivů, jež ho fascinovaly.

Video
Video se připravuje ...

Charitativní aukce Blesku: Vydražte legendární lodičky od Manolo Blahnika Blesk.cz

Části výstavy

  1. První část nazvaná Gala prezentuje Blahnikovy nejpůsobivější boty.
  2. Druhá představuje prostřednictvím bot inspirovaných Španělskem, Itálií, Afrikou, Ruskem, Anglií a Japonskem hlavní geografické a environmentální vlivy.
  3. Třetí část ukazuje jeho fascinaci uměním a architekturou.
  4. Čtvrtou tvoří příroda reprezentující jeho intenzivní lásku ke světu flóry.
  5. Pátá část odhaluje propracované detaily, bohatství používaných surovin a barev ve snoubení s vynikajícím řemeslným provedením.
  6. Šestá expozice vystavuje boty určené těm, jež Blahnika ovlivnili nejvíce, od módní editorky Vogue Anny Piaggi po herečku Brigitte Bardot.

VIDEO: Eliška Kaplický na výstavě Manola Blahnika: Na jeho boty jsem si vystála frontu!

Video
Video se připravuje ...

Eliška Kaplický na výstavě Manola Blahnika: Na jeho boty jsem si vystála frontu! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz / Oliver Price, Vincent Webb - THE SIZZLER

Fotogalerie
81 fotografií