Hrdinka Sexu ve městě milovala střevíčky od Manola Blahnika (74) nadevše. Jméno španělského návrháře s českými kořeny v seriálu poprvé vyslovila už v roce 2000, pak jeho botky řešila ještě 16krát. Mnohem důležitější roli ale hrají »manolky« ve filmu. V něm totiž pan Božský požádá Carrie o ruku a místo navlečení zásnubního prstenu jí nazuje na nožku kultovní modré střevíčky se sponou na špičce.

Konkrétně model Hangisi 105s, tedy saténové boty s podpatkem vysokým 10,5 cm. V roce 2000 se prodávaly v přepočtu za 11 600 Kč, dneska už by za tuhle částku byla jen půlka páru. Jejich cena se totiž od té doby zdvojnásobila, úměrně věhlasu a popularitě, které si po světě získaly…

Herečka Sarah Jessica Parker (52) má ale díky reklamě, jakou značce udělala, u Blahnika doživotně 30% slevu. Ostatní si na ně musejí buď našetřit, nebo zkusit štěstí v unikátní charitativní dražbě, kterou pořádá Blesk a Museum Kampa. Její výtěžek bude věnován některé z organizací zapojených do projektu Blesk Srdce pro vás.

Jiří Pospíšil na Blesku

Do Prahy dokázal přivézt unikátní výstavu bot Manola Blahnika. A v pátek od 10:00 hod. bude předseda správní rady Musea Kampa Jiří Pospíšil odpovídat na chatu čtenářům Blesku. Dotazy posílejte již nyní na blesk.cz/chat.

Charitativní aukce deníku Blesk a Musea Kampa 

  • Začátek: pondělí 6. 11. v 8:00 hod.
  • Vyvolávací cena: 1 Kč
  • Minimální příhoz: 100 Kč
  • Maximální příhoz: 1000 Kč
  • Konec dražby: středa 8. 11. ve 20:00 hod.
  • Vyhlášení vítěze: 9. nebo 10. listopadu
  • Velikost bot: Střevíčky budou pro vítěze vyrobeny na míru
  • BONUS: K botám bude přiložen osobní dopis Manola Blahnika

Pro Vaši závaznou cenovou nabídku zašlete SMS ve tvaru: BLAHNIK mezera CASTKA na tel. 900 11 03. Např. pro zadání nabídky 1500 Kč za artefakt zašlete SMS ve tvaru: BLAHNIK 1500. Vyvolávací cena artefaktu je 1 Kč. Přihazovat lze v rozmezí 100 až 1000 Kč. Aktuální nejvyšší nabídky můžete sledovat na blesk.cz/blahnik.

AKTUÁLNÍ VÝŠE ČÁSTKY PŘIHOZENÉ V AUKCI ZDE

Cena jedné SMS zprávy je 3 Kč vč. DPH. Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199, po–pá 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Charitativní aukce Blesku: Vydražte legendární lodičky od Manola Blahnika.

Video
Video se připravuje ...

Charitativní aukce Blesku: Vydražte legendární lodičky od Manola Blahnika. Blesk.cz

Fotogalerie
103 fotografií