Mans se na Eurovizi vysílané z Vídně představil milionům diváků po celém světě a s 365 body soutěž vyhrál, což je třetí nejvyšší skóre v historii Eurovize. V hudebním světě ale není Zelmerlöw žádným nováčkem. Letos v červnu vydal v pořadí už šesté studiové album. To nese název Perfectly Damaged a obsahuje celkem dvanáct písní, včetně vítězného eurosongu Heroes.

První úspěchy v Mansově kariéře přišly s rokem 2005, kdy se zúčastnil druhé řady švédské SuperStar, kde byl televizními diváky oceněn pátou příčkou. O rok později se stal vítězem taneční show Let’s Dance, následně získal hlavní roli v muzikálu Grease a obdržel nahrávací smlouvu, díky které mohl vydat své debutové album.

Jeho předzvěstí byl singl Carra Mia, který se dostal na první místo švédské singlové hitparády a také do finále národního kola Eurovize Melodifestivalen 2007, kde obsadil třetí příčku. Následovala debutová deska Stand By For…, která se dostala až na úplný vrchol domácí hitparády a byla oceněna platinou.

Mans není pouze interpret, prosazuje se i jako skladatel a moderátor. Loni vydal desku Barcelona Sessions obsahující skladby ovlivněné například Coldplay nebo Bryanem Adamsem.

Fotogalerie
3 fotografie