Podle Williamsova souseda, který ho zahlédl o víkendu na zahradě, byl herec viditelně přetažený a hubený. Poslední, kdo hollywoodskou hvězdu viděl živou, však byla jeho manželka Susan Schneider. V neděli si šla lehnout v deset hodin večer. On šel do jiné ložnice.

Druhý den z domu odcházela v půl jedenácté dopoledne. Věřila, že její manžel ještě spí. Když však dopoledne nepřišel na schůzku a nedal vědět svému agentovi, vydal se jeho asistent přímo za ním. Protože ho nemohl probudit, obával se nejhoršího. V 11:45 vyrazil dveře ložnice a našel herce viset na dveřích od šatny. V 11:55 zavolal policii, která byla během 5 minut na místě. Herce prohlásili za mrtvého ve 12:02.

Video
Video se připravuje ...

Maryl Streep, Mel Gibson a další: Co říkají na sebevraždu Robina Williamse? Tomáš Polák, Reuters

Podřezal si zápěstí

Podle soudního patologa byl Robin William pevně rozhodnutý se svým životem skoncovat. Nejdříve si totiž pokusil podřezat žíly na levém zápěstí. Až když se mu to nepodařilo, vzal opasek a uvázal si ho kolem krku. Druhý konec zabouchl do dveří. Když hercův asistent našel tělo, bylo prý v sedící poloze ramenem lehce vzepřené proti dveřím.

Herec byl v červenci přijat na kliniku pro osoby léčící se ze závislosti ve státě Minnesota, uvedla agentura Reuters. Podle jeho přátel ale v té době nebral žádné drogy a neholdoval ani alkoholu. Jeho léčba byla prý zaměřena na odstranění příznaků přepracovanosti. Podle amerických novinářů Williams propadal těžkým depresím.