Známý oscarový herec Robin Williams měl problémy s návykovými látkami už během sedmdesátých i osmdesátých let. Tehdy byl závislý na kokainu. Vystřízlivění pro něj byla až smrt jeho dobrého přítele Johna Belushiho, který se předávkoval kokainem a heroinem. Další vzpruhou, aby s drogami a alkoholem přestal, bylo narození jeho syna Zacharyho (1983). Abstinence mu poté vydržela více než dvě desetiletí.

V roce 2006 však herec přichází s prohlášením, že jeho problémy s drogami a alkoholem se vrátily. V rozhovoru s moderátorkou Diane Sawyer tehdy potvrdil, že se měsíc léčil ze závislosti na alkoholu. Jeho závislost se prý v té době objevila nenápadně a gradovala postupně. O tři roky později podstoupil herec operaci srdce, prý šlo o dědičnou nemoc. A třebaže jeho lékař prohlásil, že nemoc nemá spojitost s jeho dřívějším životem, v Hollywoodu se spekulovalo o pravém opaku.

Video
Video se připravuje ...

Maryl Streep, Mel Gibson a další: Co říkají na sebevraždu Robina Williamse? Tomáš Polák, Reuters

Na začátku července 2014 skočil Williams v protialkoholové léčebně znovu, ale údajně pouze z preventivních důvodů. Léčba tak přišla jen dva měsíce poté, co televizní stanice CBS pro neúspěch teprve po první sérii zastavila jeho nový sitcom „The Crazy Ones“. Už v té době se vedle problémů s alkoholem komik dlouhodobě potýkal s depresí. Tento smrtelný koktail byl zřejmě hlavní důvod, proč v pondělí dopoledne herec Robin Williams svět dobrovolně opustil.

Fotogalerie
2 fotografie