Sir Paul McCartney a Nancy Shevell si řekli své ano při malém obřadu na matrice v Londýně, na stejném místě, kde si Paul v roce 1969 bral svou první ženu Lindu. Novomanželé si vyměnili jednoduché zlaté prstýnky, když však Nancy opouštěla obřadní síň, na levém prsteníčku se jí leskly kroužky tři. Kromě diamanty posázeného prstenu z bílého zlata měla i zásnubní prsten s obrovským diamantem, který Sira Paula vyšel bezmála na 1,5 milionu korun.

Následná svatební party byla o poznání divočejší. Opuletní mejdánek se konal v McCartneyho domě v St John's Wood v Londýně a mezi stovkou hostů nechyběla broukova dcera a návrhářka Stella McCartney s manželem a pětiletou dcerou Bailey, exbrouk Ringo Starr, modelka Kate Moss a Twiggy nebo kytarista kapely Rolling Stones Ronnie Wood.

Právě ten se světovou topmodelkou Kate Moss opouštěli večírek jako poslední. A jako za starých rock'n'rollových časů. Se stížnostmi od sousedů. Mejdan se natolik rozjel, že některým starousedlíkům nedal spát.

Jedna dcera svatbu oblékla, druhá ji fotila

Stella pro nevěstu navrhla svatební šaty a její sestra Mary (42), která je fotografka, celou svatbu dokumentovala. Mary, kterou má Paul stejně jako Stellu a syna Jamese z prvního manželství s Lindou, jež zemřela na rakovinu v roce 1998, přišla v doprovodu svého manžela Sama v černo béžových šatech. Její sestra Stella zvolila černobílé květované šaty ze své dílny.

Stellina blízká přítelkyně, topmodelka Kate Moss oblékla šedivé metalické, ultra krátké minišaty. Dalšími hvězdnými hosty byla modelka Twiggy, která přišla s manželem, kytarista skupiny Pink Floyd David Gilmour, Jeff Beck nebo kytarista skupiny Rolling Stones Ronnie Wood. Ten si, jak bývá jeho zvykem, přivedl coby  doprovod mladou a pohlednou brunetku.

Vzpomínka na Lennona

O zábavu na mejdanu a o hudební doprovod k prvnímu společnému tanci novomanželů se postaral DJ Mark Ronson, nejlepší kamarád Seana Lennona. Jeho otec by v den McCartneyho svatby slavil 71. narozeniny.

Při svatební hostině se podával losos s lanýžovým rizotem, proudem teklo bio šampaňské, kterého láhev vyjde asi na 3000 korun. Čokoládový svatební dort byl několikapatrový a jeho výroba trvala podle cukrářů několik týdnů. Když ho dopravovali na místo, museli ho nést dva lidé.

Fotogalerie
24 fotografií