„Už od té doby, co se to objevilo na sociálních sítích, má k dispozici výchovného poradce. Věřím ale, že je silný a že to ustojí. Je z toho všeho hodně zklamaný, ale snaží se to přecházet,“ řekl deníku Aha! Pavel Caitaml, ředitel Střední školy obchodu, řemesel a služeb v Ústí nad Labem.

Kuchařský učeň Pavel Bureš se stal hvězdou internetu poté, co se Zdeňku Pohlreichovi svěřil se svou krádeží babiččina řetízku. Jakmile video s kuchtíkem spatřilo svět, okamžitě se z něj stala hvězda.

Lidé na sociálních sítích zakládají fanouškovské stránky a o jeho příběhu vzniklo několik parodií. On sám ale slávu nenese moc dobře. V těžkém období mu pomáhá výchovná poradkyně, která je ve spojení i s chlapcovými rodiči a oporou mu jsou i jeho spolužáci.  Pavel už dokonce v pátek, tedy den po natáčení, přišel do školy.

„Když se pořad natáčel, nikdo netušil, že to tohle způsobí. Podstata byla příběh těch dětí, a ne nějaký řetízek,“ svěřil se ředitel školy deníku Aha!. „Myslím, že ho podporují i spolužáci. My jsme si ale řekli, že na to dneškem zapomeneme,“ dodal.

Fotogalerie
10 fotografií