Do roku 2007, kdy její tehdy 27letý syn psychicky onemocněl, měla Míša spokojený život. „Po několika vyšetřeních mu byla diagnostikována úzkostlivá porucha, která vyžadovala nepřetržitou péči. Musela jsem s ním zůstat doma, a po čase jsem tak přišla o práci. Nakonec byl stejně umístěn na kliniku,“ svěřuje se v pořadu na Blesk.cz Úsměv vám sluší.

Ve stejné chvíli, kdy se bála o život svého jediného syna, ji po deseti letech opustil partner. „Ukončil to v esemesce, to mě dostalo. Pak mi sbalil ty věci, které uznal za vhodné, a vystěhoval mě. Našel si totiž paní se čtyřmi dětmi,“ líčí Míša. Ze dne na den tak zůstala bez peněz i domova!

Video
Video se připravuje ...

Proměna Michaely (57): Kvůli rakovině ji zradil jediný syn! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Mária Rušinová

Přišla o prs

Sotva se z rozchodu vzpamatovala a našla si novou práci, na prvním mamografickém vyšetření, jemuž se kdy podrobila, jí lékaři našli několik malých nádorů v pravém prsu. Okamžitě podstoupila operaci, při níž jí ňadro amputovali.

A tehdy jsem se dočkala největšího zklamání ve svém životě. Můj syn za mnou ani jednou nepřišel. Neozval se a vůbec mi během mé léčby nepomohl, jak slíbil. Vlastně mě zradil v té nejhorší chvílí,“ zoufala si nešťastná matka. „Myslím, že je to proto, že se bál, aby ta moje nemoc ještě víc nezhoršila jeho psychiku,“ dodala. Syn se od ní odvrátil a dodnes spolu komunikují jen formálně.

Zůstala bez vrásek

Je neuvěřitelné, že Míša má po veškerých trápeních v tváři jen minimum vrásek. „Pleť je ale lehce pigmentovaná, proto je potřeba dobře zakrýt tmavé kruhy kolem očí,“ radila vizážistka. S účesem si Michaela nevěděla rady. Pomohla jí kadeřnice Hana Čížková z kadeřnictví LaFayette. Účes upravila a prosvětlila. S chutí si vyzkoušela také pár módních kousků v obchodě C&A, kde si vybrala z široké škály sak, barevných kalhot i šatů na nadcházející plesovou sezonu.

Názor psychologa: Život je těžký, ale... osud můžeme změnit!

„Situace, kdy se dítě obrátí zády k rodiči, je bohužel velmi běžná. Děti se zřídkakdy obětují pro rodiče, je to i geneticky dáno. Zde bych doporučoval návštěvu psychoterapeuta, ale taky pozitivnější pohled na svět. Život je těžký, ale proto jsme lidé, abychom se s ním poprali. Nejsme zvířata, která čekají na svůj osud, my ten svůj můžeme změnit,“ řekl Blesku PhDr. Jiří Novák.