Na sociálních sítích se do dnes už vévodkyně ze Sussexu Meghan Markle pouštěl pěkně zostra. „Svatba britského prince s černou princeznou rozhodně stojí za zmínku. Proč jsi asi britský princ vzal za ženu poloviční černošku, navíc rozvedenou a starší než on?“ rýpal do nevěsty.

A přidal mnohem xenofobnější názory. „Nakonec Britové ještě mohou být rádi, že princ neuzavřel registrované partnerství s nějakým černým muslimem,“ stojí v jeho zveřejněném komentáři.

Odpověděl i na řečnickou otázku na sociální síti. „Jak je to možné? Soudruha Zemana nepozvali na svatbu do Británie?“ ptal se jistý muž a René Franěk mu odpověděl. „Když si následník bere cikánku, co by tam dělal, že?,“ napsal člen ODS.

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Jeho xenofobní názory nezůstaly bez povšimnutí a donesly se i k předsedovi ODS Petru Fialovi. A ten má pro Fraňka jasný vzkaz. „Rasistické urážky pana Fraňka na sociálních sítích jsou nepřijatelné. Jeho názory nejsou v souladu s našimi hodnotami. Pokud se za své nechutné výroky neomluví, nemůže být nadále členem ODS," uvedl Fiala pro server Aktuálně.cz.

A jak se zdá, Franěk nevidí důvod k tomu, aby se omlouval. „Já napsal slovo cikánka. Vy a vám podobní z toho vyvozujete rasistické předsudky," uvedl Franěk podle Aktuálně. "Já to myslel v kontextu následovníka multikulturního obohacení, které rezonuje ve veřejném prostoru," dodal.

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Fotogalerie
41 fotografií