Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 nejsilnějších okamžiků ze svatby Harryho a Meghan: Rozvášněný reverend, nejisté ANO a slzy dojetí v očích Harryho

/
  • Nejsilnější momenty svatby prince Harryho a Meghan Markle
    21. května 2018 ● 05:11

    I potkal mladý Brit modré krve oslnivě krásnou Američanku. Utonul zcela v jejích hlubokých tmavých očích, zamiloval se do jejího širokého bělostného úsměvu a… Byla svatba veliká! Britský princ Harry (33) a herečka Meghan Markle (36) jsou manželé, jejich pompézní svatbě v kapli svatého Jiří na hradě ve Windsoru přihlížela celá královská rodina v čele s panovnicí Alžbětou II., šest set pozvaných hostí a na 100 tisíc přívrženců monarchie v ulicích!

  • 1.

    Příjezd nevěsty

    V sobotu ve 13 hodin, přesně podle časového harmonogramu, vystoupila ze starého modelu vozu značky Rolls-Royce nevěsta Meghan Markle. Nastala chvíle, na kterou všichni čekali. Tisíce fanoušků jásaly a mávaly a byly zvědavé, jaké šaty americká herečka oblékla.

    Meghan Markle oblékla šaty z dílny Givenchy od kreativní ředitelky Clare Waight Keller. Nevěsta zvolila róbu jednoduchého střihu s dlouhými rukávy z dvojvrstvého hedvábí. Cena šatů, včetně práce a 4,5 metru dlouhé vlečky s ručně vyšívanými květinami z krajky, se vyšplhala na 200 tisíc liber, tedy necelých 6 milionů korun. Korunku s diamanty a broží z roku 1983 měla Meghan vypůjčenou od královny, vyrobenou v roce 1932.

    Jak šaty okomentovala módní guru Františka Čížková, čtěte zde. 

    4979798:full:true:true

  • 2.

    Předání nevěsty před oltářem

    V momentě, kdy Meghan Markle vstoupila do kaple, hrad Windsor utichl. Všem se tajil dech z nádherné nevěsty, jejího vyrovnaného úsměvu a klidné a ladné chůze. Uprostřed uličky jí nabídl rámě princ Charles a dovedl nevěstu ke svému synovi Harrymu. „Díky, taťko,“ poděkoval mu princ, kterého semlela nervozita. Příchod a krása své nastávající manželky mu vehnaly slzy do očí.  Ty si i přes zákaz, kdy královští členové se na veřejnosti nesmí dotýkat svého obličeje, utřel. Meghan ho podpořila láskyplným úsměvem.

    Meghan Markle si bere prince Harryho.
    Autor: Reuters

  • 3.

    Odhrnul závěs a žasl

    Zhruba po pěti minutách princ Harry odhrnul své krásné nevěstě závoj z obličeje a sotva popadl dech. „Vypadáš úžasně. Stýskalo se mi!“ řekl Meghan princ, který nedokázal skrýt svůj úžas.

    Princ Harry sundal závoj Meghan.
    Autor: Reuters

  • 4.

    Harryho nejisté ANO

    Meghanina krása ho zřejmě rozhodila natolik, že pak nebyl schopný odpovědět na tu nejdůležitější otázku celého dne, a sice zda si bere Meghan Markle za právoplatnou manželku. "Ano..?" řekl Harry velmi nejistě. Jeho odpověď zněla spíš jako otázka. V tu ránu si to uvědomil, začal se smát a i ostatní svatebčani propukli ve smích. 

    Když padla stejná otázka na nevěstu Meghan, ta odpověděla "ANO" velmi zřetelně a důrazně. Tím Harryho, arcibiskupa Justina Welbyho i ostatní znovu pobavila. Obřad se tímto momentem stal mnohem emotivnějším a rodinným, než na jaký je královská rodina zvyklá. 

    Královská svatba Harryho a Meghan.
    Autor: ČTK, Reuters

     

  • 5.

    Afroamerický reverend pobouřil Brity

    Amerického biskupa si vybrali sami snoubenci Harry a Meghan Markle. V tu chvíli ale ještě netušili, jaký rozruch v kapli sv. Jiří během obřadu vyvolá. Curry přenesl do kaple atmosféru harlemských kostelů, když při svém projevu máchal rukama, zvolával hlasitě určité pasáže a vypadal, jak když každou chvíli vyskočí zpoza stolku a začne tančit.

    V lásce je síla, nepodceňujte ji. Ví to každý, kdo se někdy zamiloval. Láska je cesta. Láska jsou děti. Šiřte lásku všude, kde můžete. Na veřejnosti, na sociálních sítích, všude,“ hlásal rytmickým stylem afroamerických kazatelů. Navíc svá kázání četl z iPadu.

    Zatímco nevěsta Meghan a přítomní Američani jsou na takový druh projevu zvyklí ze své země, Britové, obzvlášť pak členové královské rodiny nevyjímaje prince Harryho a královnu Alžbětu II., se pak nervózně ošívali.

    Co o jeho projevu řekl expert na královské rodiny Jindřich Forejt ve studiu Blesku, čtěte zde.

    4979855:full:true:true

  • 6.

    Co o nich prozradila řeč těla?

    Zatímco Meghan působila během celého obřadu klidně a vyrovnaně, princ Harry se dotýkal obličeje, upravoval si uniformu, ošíval se, mrkal a červenal se. To vše jen ukazuje na to, jak moc nervózní byl a jak moc emotivní moment pro něj sobotní svatba byla. 

    Během obřadu se dotýkal Meghaniny ruky, kterou  hladil palcem, čímž jí dával najevo, jak je šťastný, že je tam s ním. Jak jejich gesta a posunky popsali odborníci na řeč těla, čtěte zde. 

    4979805:full:true:true

  • 7.

    Charles prošvihl výměnu prstýnků

    Zhruba 40 minut po začátku obřadu si ženich s nevěstou vyměnili prsteny. Ty celou dobu strážil Harryho bratr William. Když Harry třesoucími se prsty nasazoval své nastávající snubní prsten vyrobený z kousku velšského zlata, byl jeho otec princ Charles otočený zády. Historický okamžik a důležitý okamžik života svého syna tak prošvihnul. V tu chvíli byl totiž zrovna otočený směrem ke své manželce Camille. 

    4979881:full:true:true

  • 8.

    Nejdelší královský polibek

    První manželské políbení se odehrálo až před kaplí sv. Jiřího před zraky tisíce fanoušků. "Políbíme se?" zeptala se Meghan svého manžela Harryho. "Jo!" odpověděl a svou krásku políbil. 

    Nebyla to však letmá hubička, na kterou jsou Britové na královských svatbách zvyklí. Polibek Harryho a Meghan trval 1,2 vteřiny, což je zatím nejdelší pusa v historii královských svateb. 

    Polibek prince Williama a Kate trval 0,8 vteřiny, pusa prince Charlese s princeznou Dianou pouze 0,2 vteřiny

    Svatba Harryho a Meghan
    Autor: Reuters

  • 9.

    Zoufalá chuť na panáka

    Po polibku pro Harryho a Meghan přijel otevřený kočár, do kterého nasedli a odjeli na 25minutovou jízdu kolem hradu Windsor. Projeli tam kolem davu několika tisíců fanoušků, kteří na ně nepřetržitě mávali, jásali, pokřikovali a radovali se s nimi. 

    Při cestě zpátky na hrad Windsor už došly Harrymu síly a z nevídaného horka, které v tu dobu v Anglii panovalo, princovi vyschlo v krku. "Jsem zralý na panáka!" zvolal otočený směrem k Meghan. Ta se okamžitě rozesmála. 

    Co dalšího si novomanželé a ostatní během obřadu šeptali, čtěte zde.

    Harry s Meghan při jízdě kočárem žertoval, že prý je zralý na panáka
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Divoký mejdan plný nejapných vtípků

    Jen co kočár zajel s Harrym a Meghan do útrob hradu Windsor, měli novomanželé a jejich vybraní hosté svatební oběd pořádaný Buckinghamským palácem, tedy královnou Alžbětou II. Po něm měli všichni čas se trochu zrelaxovat a převléknout do civilnějších šatů. 

    V 20.30 se tak před hradem Windsor znovu objevil manželský pár. Harry přivezl svou lásku Meghan v modrém jaguáru a Meghan se pochlubila novými šaty vhodnými na večírek. 

    Během oslav měli princ Harry, princ William a jejich otec Charles proslov, během kterého si Charles dobíral Harryho. Charles vyprávěl o tom, jak Harryho krmil a měnil mu plenky, a pak prohlásil: »A podívejte, jak se nám pochlapil!«“ popsal host

    Na hostině se podávali hamburgery, cukrová vata, proslov měla i Meghan a nechyběl ani okázalý ohňostroj. Podle dostupných informací se pak hosté přesunuli na další párty do Londýna. 

    Více o večírku se dozvíte zde. 

    Meghan s Harrym přijeli na večírek v modrém jaguáru. Novomanželka se převlékla do dalších nádherných šatů
    Autor: Reuters

    Podívejte se na videa ze svatby:

    Video
    Video se připravuje ...

    Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

    Video
    Video se připravuje ...

    Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let! Redakce Blesk, Reuters

    Maminka nevěsty s otcem ženicha, princem Charlesem.
    Autor: Reprofoto Reuters

    Video
    Video se připravuje ...

    Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

    Fotogalerie
    106 fotografií

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy