Když nevěsta vstoupila na místo dění, všichni povstali. Její matka Doria v pastelově zelených šatech s barevně totožným kabátem s výšivkou bílých květů od návrhářů Fernanda Garcii a Laury Kim ze studia Oscara De La Renty s úsporným skořepinovým kloboučkem na hlavě pokradmu stírala z tváře slzy dojetí. 

Meghan Markle působila skromně a zároveň vznešeně. Její róba z dvojvrstvého hedvábí od módního domu Givenchy, jejíž autorkou je kreativní ředitelka slovutné značky Clare Waight Keller, oslovila sofistikovaností adekvátní roli šestatřicetileté, již jednou vdané nevěsty.

VIDEO: Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek!

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Po krajce, do které byla ve svůj svatební den zahalená Kate Middleton, ani památky. Žádná šlehačkový dort připomínající opulence, v níž se v červenci 1981 vdávala mladičká Diana. Jen dráždivý detail širokého, šíji tzv. prodávajícího lodičkového detailu. 

Neodmyslitelný do dramatické vlečky se táhnoucí závoj, decentní od královny Alžběty půjčená diamantová korunka s platinovými prvky z roku 1932, neznatelné líčení. Rebelka a zarytá feministka Meghan dala svůj velký den jaksepatří a s velkou, přirozeností korunovanou noblesou.

VIDEO: Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let!

Video
Video se připravuje ...

Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let! Redakce Blesk, Reuters

Meghaninu róbu zespodu jištěnou trojitou spodničkou z hedvábné organzy bez jakéhokoli zdobení doplnila 4,5 metru dlouhá vlečka s ručně vyšitými motivy květin typickými pro jednotlivé země Commonwealthu. Svatební róbu Meghan doplnila náušnicemi od Cartiera a střevíčky z hedvábného saténu.

Není divu, že princ Harry, když svou nastávající spatřil, stačil pouze hlesnout: "Vypadáš nádherně". Chvála na volbu šatů přichází ze všech koutů světa. "Je to odvážná volba - vzít si šaty bez jakýchkoli ozdob. Nesmírně silné módní vyjádření. Je to moderní a klasické zároveň," nechala se slyšet například Phillipa Lepley, přední londýnská svatební návrhářka. "Celkový vzhled je odkazem na 50. léta a je nádherný!"

Cena svatebních šatů je odhadována na 6 milionů korun, z nichž na hedvábí padly více než dva miliony. Jen za fitting neboli finální úpravu šatů na tělo si mohli návrháři říci 60 tisíc. 

VIDEO: Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho

Video
Video se připravuje ...

Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

Fotogalerie
56 fotografií