„Teď jsem zralý na skleničku,“ žertoval směrem ke své manželce Meghan, když se projížděli kočárem kolem hradu Windsor, kde se svatba konala. Prohlásil to na cestě zpátky, kdy už věděl, že má za sebou nejen obřad, ale i pozdravy fanouškům, kteří jásali a mávali na ně.

„Jsem v pohodě,“ sdělil Harry bráchovi a svědkovi Williamovi, když přikráčeli do kaple sv. Jiří. Ten mu neodpověděl žádnou frází hodnou následníka trůnu ani vyjádřením bratrské podpory. „Tlačí mě boty a kalhoty,“ postěžoval si na uniformu prestižního jezdeckého regimentu Blues and Royals. Aspoň to pro magazín Cosmopolitan uvedl profesionální odezírač ze rtů James Freestone.

„Díky, taťko,“ poděkoval zase Harry princi Charlesovi, že mu k oltáři přivedl nevěstu. Nastávající Meghanin tchán tak zaskočil za Thomase Markla, jenž na svatbu kvůli infarktu a světovému trapasu s nahranými a zaplacenými paparazzi fotkami vůbec nedorazil.

Další slova pak patřila nevěstě, ještě zahalené závojem. „Vypadáš úžasně,“ stiskl jí Harry ruku. „Stýskalo se mi.“

Když je arcibiskup prohlásil za muže a ženu, nastala chvíle na nejromantičtější část obřadu. „Políbíme se?“ zeptala se Meghan svého nového manžela. „Jo!“ zašeptal jasnou odpověď novopečený vévoda ze Sussexu.

Princové ale rozhodně nejsou včerejší a vědí, že jim takto někdo může rozumět. Těsné kalhoty jsou dost možná připravenou hláškou právě pro odezírače.

MINUTU PO MINUTĚ AKTUALIZOVANOU ONLINE REPORTÁŽ NAJDETE ZDE

Samotný obřad trval hodinu, z čehož velkou část si pro sebe ukrojil americký biskup, jenž svým proslovem pobavil i šokoval přítomné hosty. Respektive Američany, včetně nevěsty Meghan, nadchl, Brity zarazil, možná i pobouřil.

Po obřadu si Harry a Meghan dali před zraky tisíce fanoušků první novomanželský polibek a nasedli do kočáru, který doprovázelo několik armádních vojáků. A začala 25minutová jízda na slunci kolem jásajících lidí, kteří jednotlivě toužili po opětovném zamávání od prince a jeho ženy. Necelou půl hodinu tak Harry s Meghan bez přestání mávali a rozdávali úsměvy na všechny strany.

Nelze se pak Harrymu divit, že mu po tak vypjatém momentu vyschlo v krku a potřeboval své hrdlo zchladit sklenkou něčeho ostřejšího.

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Video
Video se připravuje ...

Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie
85 fotografií