Informoval o tom bulvární server TMZ. Třiasedmdesátiletý Thomas Markle do Británie nedorazil ze zdravotních důvodů, v týdnu podstoupil operaci srdce. Kolem jeho účasti panovaly několik dní pochybnosti, chvíli to dokonce vypadalo, že dorazí.

"Moje holčička vypadá krásně a velmi šťastně," uvedl Markle poté, co obřad sledoval doma v Kalifornii. "Přál bych si tam být," dodal s tím, že novomanželům přeje hodně lásky a štěstí.

VIDEO: Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek!

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Zmatky kolem účasti Thomase Marklea na svatbě vypukly v pondělí a podle britského tisku začaly zastiňovat svatbu samou. Markle už na začátku týdne serveru TMZ sdělil, že na obřad nepřijede, protože před týdnem utrpěl infarkt a protože nechce svou dceru či královskou rodinu uvést do rozpaků po skandálu kolem svých nedávno zveřejněných fotografií. Vyšlo totiž najevo, že je nepořídil dotěrný paparazzi, ale že byly po domluvě s otcem Harryho snoubenky zinscenované. Za fotografování Markle dostal zaplaceno.

VIDEO: Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let!

Video
Video se připravuje ...

Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Kensingtonský palác v pondělí vydal prohlášení, ve kterém vyzval veřejnost, aby "své pochopení a respekt rozšířila v této obtížné situaci i na pana Marklea".

VIDEO: Král, který doplatil na svatbu s rozvedenou

Video
Video se připravuje ...

Prokletý dědeček Redakce Blesk, Reuters

V úterý pak Markle ujišťoval, že svou dceru chce k oltáři odvést a že je připraven odletět do Británie, jakmile mu to zdravotní stav dovolí a lékaři ho propustí z nemocnice. "Nesnesl bych, kdybych zmeškal jeden z největších okamžiků historie a to, že povedu svou dceru k oltáři," citoval ho server TMZ. Pár hodin na to ale oznámil pravý opak, a sice, že do Británie nedorazí, protože ho čeká operace srdce. Tu podstoupil ve středu. Meghan nakonec k oltáři doprovodil Harryho otec, princ Charles.

 

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Video
Video se připravuje ...

Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

Fotogalerie
97 fotografií