Po dlouhém dni plném emocí, slz dojetí, nervozity, ale také radosti a úsměvů během svatebního obřadu prince Harryho a jeho manželky Meghan, se novomanželé a 200 pozvaných svatebčanů přesunuli na večerní párty do sídla Frogmore House. Party začala až v 19.30, a tak měli všichni dostatek času nabrat nové síly a převléknout se do volnějšího oblečení.

Rýpavé proslovy

Zatímco princ William působil na slavnosti jako moderátor a hosty koordinoval, jako první pronesl řeč ženichů otec princ Charles a nebral si servítky.

Charles vyprávěl o tom, jak Harryho krmil a měnil mu plenky, a pak prohlásil: »A podívejte, jak se nám pochlapil!«“ popsal host, podle nějž ani v jedné z řečí nezazněla zmínka o princezně Dianě. Přítomné pobavil tak, až někteří plakali smíchy.

Poté ho vystřídal samotný Harry a i on pobavil hosty. „Není tady náhodou někdo, kdo umí na piano?“ ptal se hostů. Přišla krátká pauza, jako by všichni hledali doktora a pak najednou spustil Elton John. „Nikdo nepochyboval, že je to on. Začal písní Your Song, pak přidal ještě Tiny Dancer, Circle of Life a I’m Still Standing,“ popsal svatebčan.

Ale vtípky o Harryho bouřlivé minulosti, kdy oblékl nacistickou uniformu a několikrát byl spatřen na divokém mejdanu zcela nahý, byli přísně zakázány. Alespoň do doby, dokud neodešel nejstarší host.

Pak nevěsta Meghan opět porušila královskou tradici a proslov měla i ona. Ve svém projevu poděkovala rodině, že ji takto přijala. Slova se pak ujal také William, jehož proslov byl podle britských zdrojů dost peprný, stejně jako ten od Harryho nejlepšího přítele Toma 'Skippy' Inskipa a také od Toma Van Straubenzee a Jamese Cordena.

Taneční house hudba

Po proslovech si Harry s Meghan zatančili jejich první manželský tanec. Už před svatbou bylo oznámeno, že ale nebudou tančit ani na jednu píseň, které na večírku zazpívá Elton John. Mluvilo se o tom, že horkým favoritem je píseň I Wanna Dance With Somebody od Whitney Houston. Podle dostupných zdrojů se na svatbě tančilo bez přestání.

Po celou dobu večírku hrála Harryho oblíbená taneční hudba od DJ Sam TotoLee, který taktéž vystoupil na svatbě Pippy Middleton. Ta ovšem nebyla na večírek pozvaná, stejně jako Harryho bývalka Chelsy Davy, jež se ale zúčastnila obřadu.

Hamburgery a cukrová vata

Na baru se kromě světově proslulých drinků míchal speciální koktejl s názvem When Harry Met Meghan namíchaný z rumu a zázvorové limonády připomínající Harryho zrzavé vlasy. Na slavnostní tabuli se pak podávali obyčejné a „prasácké“ hamburgery, místo úhledných sladkostí cukrová vata.

I přesto se ale konala slavnostní večeře, kterou hostil Princ Charles a která obsahovala také malé kanapky vytvořené na téma „když se jaro setká s létem“. Jídlo se podávalo od 19.30 do 22.00 hodiny.

V průběhu večera kolem 23. hodiny došlo také na okázalý ohňostroj, který rozsvítil oblohu nad sídlem Frogmore House. Párty pak pokračovala do časných ranních hodin.

 

Mejdan pokračuje

Podle Daily Mailu tímto mejdanem ale oslavy nekončí. Hosté byli srozuměni s návratem ve velmi pozdních hodinách do Londýna, kde se má pokračovat v oblíbeném sídle celebrit Chiltern Firehouse v Marylebone. Další párty je naplánovaná v odhlučněném soukromém domě v Chelsea.

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Harry s Meghan odcházejí z kaple sv. Jiří.
Autor: Reprofoto Reuters

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Video
Video se připravuje ...

Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie
100 fotografií